Wysłany: Nie Lip 29, 2007 20:30 [R825] Potrzebny elektryk
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1998
Witam wszystkich, może ktoś mi poradzić gdzie mogę znaleść elektryka samochodowego, który nie bałby się zabrac za naprawę szyb elektrycznych w R825. Szyby i lusterka nie reagują na wyłącznik od strony kierowcy. Tacy zwylki elektrycy nie bardzoa się na tym znają bo to rzadki model. Proszę o polecenie jakiegoś warsztatu po wschodniej stronie Wisły
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 02, 2011 00:17, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 20:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 21:04
ADAM1 napisał/a:
czyms takim powinien poradzic sobie kazdy elektryk
No właśnie sobie nie poradził, Jestem juz po kilku wizytach u kilku elektryków i wymianie sterownika czy raczej panela sterowania szybami i lusterkami. Jeśli ktoś korzystał z usług jakiegoś dobrego warsztatu elektryki "roverkowej" to poproszę o kontakt, wskazanie adresu. Bardzo dziekuję za rady typu: "sprawdź to lub to", chociaż płynace z dobrej woli to, z uwagi na to, że nie znam sie na tych sprawach i raczej mogę coś zepsuć. Bardzo byłbym wdzieczny za wskazanie elektryka "mądrego" z Roverków.
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 22:07
zibi-gliwice napisał/a:
Może to być kwestia płytki -przerwa na ścieżce.Ja coś takiego miałem.A z tym każdy elektryk sobie poradzi. A może nawet sam? Pozdrawiam.
Wymieniłem już płytkę a nawet dwa razy testowałem inne, objawy są te same. Objechałem wszystkich "polecanych" elektryków, ale jak to bywa z fachowcami nie podchodzą do usterek rzadkich, bo niechcą tracić czasu na coś, czego musieliby się dopiero uczyć. Wolą rutynę, bo z tego mają pieniądze. Dziękuję za radę ale potrzebuję naprawdę namiaru na dobry warsztat lub servis. No, chyba, że na tym forum nikt nie wie gdzie są jacyś fachowcy od elektryki roverków?!
No, chyba, że na tym forum nikt nie wie gdzie są jacyś fachowcy od elektryki roverków?!
Ja proponuję Tobie pobrać sobie RAVE (link jest w technicznym FAQ). Tam są schematy elektryczne.
Wydrukuj sobie odpowiedni schemat, wydruk pod pachę i do auta. Musisz po kolei sprawdzać gdzie ginie prąd/napięcie.
Skoro nikt inny nie chce się za to wziąć, to musisz się wziąć za to sam...
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Może brak dobrego elektryka na wschód od Wisły. Napisz do Londynu ,bo tam wyjechali. (żenujący żart piszącego) . Szukałbym kolejno w przewodach od drzwi do wnętrza auta.
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 18:05
mzganiacz napisał/a:
jest taki fachowiec którego wszyscy polecają ze sie zna i och i ach. ale mieści sie jego siedziba na zachodzie kraju
Na zachodzie to Ty sobie koleś naprawiaj swojego Roverka. Ja potrzebuję fachowca ze wschodu.
[ Dodano: Pon Lip 30, 2007 8:32 pm ]
Pyzdra napisał/a:
Napisz do Londynu ,bo tam wyjechali
no właśnie, tam też posłałem już gońca, i co? i nic. Szukał w warsztatach i ani sladu po elektrykach, może powinien poszperać przy zmywakach? Albo na budowach?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum