Mam pytanie czy po odpaleniu silnika po kilku minutach powinien byc cieply waz przed termostatem i za nim kiedy wskazanie temeratury pokazuje jeszcze minimalna temp. Z nawiewow po dluzszej jezdzie zaczyna leciec cieple ale tylo delikatnie cieple powietrze i wskazanie temp. nigdy nie doszlo do srodka skali. Podejrzewam termostat. Prosze o rade.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 24, 2007 09:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Paź 24, 2007 10:09
misiu26 napisał/a:
Mam pytanie czy po odpaleniu silnika po kilku minutach powinien byc cieply waz przed termostatem i za nim kiedy wskazanie temeratury pokazuje jeszcze minimalna temp.
Wąż za termostatem powinien być wyraźnie zimniejszy, możesz ewentualnie sprawdzić jeszcze ciepłotę chłodnicy, która również powinna być jeszcze zimna.
Te objawy potwierdzają Twoje podejrzenia, termostat zapewne zaciął się w pozycji otwartej.
misiu26 napisał/a:
Z nawiewow po dluzszej jezdzie zaczyna leciec cieple ale tylo delikatnie cieple powietrze i wskazanie temp. nigdy nie doszlo do srodka skali.
Pytalem o taki termostat to zamiennik jest ale to jest wklad ktory nie pasuje i dzwonilem do Hondy maja taki za 122zl. Czy to sa rozsadne pieniadze czy szukac dalej. Na allegro tez widzialem ale za 200zl a w salonie Rovera nie maja i nie beda miec a jak mieli to za 220
Tak sprawdzalem to jest wlasnie ten zaminnik srednica 54 a jak rozmontowalem swoj to moj ma 66 i glebokosc montazu ma kolo 60 a ten ma 24.Termostat w roverze jest nie rozbieralny wymienia sie go z cala obudowa mozna by wymienic wklad ale trzeba sobie dobras termostat i jakos to poznij skleic zeby nie bylo wyciekow.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Paź 24, 2007 13:22
Wolałbym za 200 oryginał i mieć święty spokój bez kombinacji
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Pomógł: 17 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Posty: 292 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Paź 28, 2007 12:54
www.tomateam.pl podaje przecież to http://www.tomateam.pl/sk...m_dzial=-&c=315 za 23,75 zł. Podobna cena na Inercars, a i wczoraj pytałem się o to w Krakowie u Wadowskiego na Halickiej to też to samo i nie trzeba wymieniać z obudową.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Paź 28, 2007 19:20
Ale tutaj chodzi o diesla z tego co opisuje misiu26 , u mnie oryginał 200 zł
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum