Wysłany: Sob Gru 01, 2007 11:36 [216 97r benzyna+gaz]
Witam urzytkowników ROVERÓW:)
chciałbym zapytać klubowiczów czy osiągi ich ulubionych samochodów sie pogorszyły lub pozostały bez zmian po załozeniu instalacji gazowej sekwencyjnej????
w dniu wczorajszym odebtrałem moje autko od gazownika z nowa ins gazowa marki SEC097 z dyszami 2.2 i nie jestem do konca zadowolony:(:(
chodzi sporo gorzej niz na benzynie i ma takiego doła w momencie jak wciskam gaz do dechy np przy 2tys obr:(:(
prosze o opinie
pozdrawiam
_________________ Reju
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 01, 2007 11:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wydaje mi sie ze to kwestia regulacji. Ja u siebie mam przy optymalnym ustawieniu (stosunek spalania do mocy) 0,5 sekundy do setki gorzej na gazie a mogę ustawić też tak że mam 0,5 sekundy lepiej niż na benzynie.
Na pewno da sie to wyregulowac. Ja mam swój interfejs i sam sobie ustawiam
Aha praktyka jest taka przy zakładaniu sekwencji, że nic nie zmieniają i komputer gazowy pobiera w całości dane z kompa benzynowego, jest to najszybszy sposób, samochód chodzi a że dużó gorzej to juz inna sprawa. Ja przy montowaniu swojego powiedziałem że samochód nie jedzie i żeby mi włożył pozostałe 8 zaworów
Jedno kliknięcie i miałem mocy pod dostatkiem.
byłem u gazownika i regulował mi ze 4 godziny ale jeszcze nie jestem zadowolony
moze i dynamika jest podobna ale dłąwi go jak wcisne gaz na biegu jałowym:(:(
czasami zgasnie nawet:(:(
wiec nie wiem
zmienial dysze na rozne i w kompie tez duzo rzeczy zmienial
mowi ze jeszcze musi sprobowac zmienic wtryski bo te moze sa za szybkie???
pozdrwaiam
ale w trasie pali ok 9l/100
Raczej są za wolne. Jak się nazywają wtryskiwacze i jakie masz dysze (średnica w mm)?
moja rada: jeżeli nie da się tego ustawić, żądaj od razu zwrotu kasy i demontażu albo powiedz, że poszukasz innego zakładu, gdzie Ci to ustawią, weźmiesz fakturę i obciążysz kosztami...
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Raczej są za wolne. Jak się nazywają wtryskiwacze i jakie masz dysze (średnica w mm)?
moja rada: jeżeli nie da się tego ustawić, żądaj od razu zwrotu kasy i demontażu albo powiedz, że poszukasz innego zakładu, gdzie Ci to ustawią, weźmiesz fakturę i obciążysz kosztami...
witam
załozone mam dysze o rozm 2.4 firmy RAIL3, wielozawor LOVATO, system kontroli LECHO SEC 097. wczesniej byly dysze zakladane 2.0 oraz 2.2 i bylo to samo:(:(
załozone mam dysze o rozm 2.4 firmy RAIL3, wielozawor LOVATO, system kontroli LECHO SEC 097. wczesniej byly dysze zakladane 2.0 oraz 2.2 i bylo to samo:(:(
A gazownik wie, że u Ciebie jest wtrysk półsekwencyjny, a nie sekwencyjny??? Dobrze podpiął wtryski?
Te dysze są za duże na półsekwencję...
Jak gazownik nie umie, to żądaj demontażu i zwrotu kasy, a potem jedź gdzie indziej (bo już masz dziury w kolektorze i karoserii).
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
A gazownik wie, że u Ciebie jest wtrysk półsekwencyjny, a nie sekwencyjny??? Dobrze podpiął wtryski?
Te dysze są za duże na półsekwencję...
Jak gazownik nie umie, to żądaj demontażu i zwrotu kasy, a potem jedź gdzie indziej (bo już masz dziury w kolektorze i karoserii).
a tego to nie wiem czy on wie
bede u niego w nastepnym tygodniu to go moze oswiece tymi informacjami:):)
dam mu jeszcze jedna szanse.
dzieki za informacje jak na razie
jak Ci sie cos jeszcze przypomnie to bede wdzieczny:):):
pozdrawiam
_________________ Reju
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Nie Gru 09, 2007 11:42, w całości zmieniany 1 raz
Chciałem się poprawić. Bez względu na sterowanie wtryskiem benzyny, wtryskiwacze są podłączane do kompa gazowego zawsze tak samo (niezależnie, czy full-group, półsekwencja, czy sekwencja).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum