Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam niedawno kupilem roverka 400 i wydaje mi sie ze troszke duzo pali jak na taki silnik..Jak to jest w waszym przypadku i jak "jezdzic" ekonomicznie w tym aucie ? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 02, 2011 18:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 15:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 15:55
To ja się dopiszę... Średnio 9l/100 latem i 10 zimą jak jeździ moja żona wyłącznie po mieście. Ostatnio wziąłem jej 400-kę na rundę do Poznania i spaliłem na trasie 6,2 przy prędkości 100-130km/h
Witam niedawno kupilem roverka 400 i wydaje mi sie ze troszke duzo pali jak na taki silnik.
Weź pod uwagę, że "taki" silnik (mam na myśli pojemność) będzie palił na setkę różne ilości paliwa, jeżeli zamontujesz go w różnych samochodach. Np. w R100, R200, czy R400.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
A czy np tzw żyłowanie czyli jazda na wysokich obrotach przyczynia sie do wiekszego spalania ?i na jakich obrotach najlepiej zmieniac jak co biegi ... Sory ze pytania sa takie ale tak naprawde jestem laikiem jesli chodzi o samochody .... hehe pozdr
peepsiko, poczytaj sobie to. Wszystko co chciałbyś wiedzieć, aby zmniejszyć spalanie.
Oczywiście wcześniej trzeba zadbać o należyty stan techniczny samochodu.
Przyczyny podwyższonego spalania zebrałem kiedyś w technicznym FAQ.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
peepsiko: u mnie benzyna 8l w mieście i ok. 6-7w trasie w zależności od prędkości Jeżdżę do max. 3k rpm i bez szaleństw w mieście. Ty masz słabszy silnik, więc może spalać trochę wiecej niż mój. A jak jeździsz? Ostro spod świateł?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum