Wysłany: Sro Kwi 16, 2014 22:33 [R75] Czy pasują felgi od Alfy?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Mam w planie zakup alu od Alfy. Zrobiłem tak na szybko fotomontaż żeby zobaczyć czy pasują na aucie. Felgi 16 cali. Mam tylko wątpliwości co do ET bo mają 41,5. Czytałem na forum, że ktoś jeździ nawet na 35 ale ja mierzyłem ET37 17 cali i wystawała poza obrys auta. Kolejna wątpliwość to otwór centrujący. R75 ma 56,1 a felgi 58. Nie ma na allegro takich pierścieni Chyba jedynie na zamówienie.. Ale wizualnie efekt jest moim zdaniem spoko. Co myślicie?
PS. Oczywiście dekielki do wymiany
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 16, 2014 22:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Śruby też by pewnie musiały być pływające, bo w alfie masz rozstaw 5x98 a w R75 5x100 ... Moim zdaniem za dużo tych "ale" ... a wizualnie dramatu nie ma aczkolwiek widziałem ładniejsze modele felg
to źle jest napisane .. felgi w alfach 147, 156, GT mają rozstaw 5x98 ... felgi w Alfie 159, brerze maja rozstaw 5x110. Tak więc bez śrub pływających sie nie obejdzie. A to co piszą w ogłoszeniach to zawsze trzeba 3x sprawdzić
...śruby pływające to jak bieżnikowane opony niby ok ale zawsze jest jakieś "ale" na dodatek wymiana koła z takimi śrubami jest bardziej skomplikowana i wymaga wiedzy
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum