Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam,
Postanowiłem na wiosnę zakupić aluminiową przepustnicę (mnie również dotyka problem wieszających się obrotów, choć wyłącznie jak mam włączoną klimę). Ponieważ dostępność na Allegro jest znikoma, a czasem nie wiadomo co kto sprzedaje, postanowiłem zapolować na używkę z Ebay.co.uk.
Na angielskim Ebay, owszem są aluminiowe przepustnice, ale jest ich kilka rodzajów - nie wiem który mam kupić i na co mam patrzyć/uważać?
Czy taki 48mm czy może taki 56mm?
I co to jest 'breather filter for the cam cover breather'???
Będę wdzięczny za wszelkie info
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 19:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 16:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
56mm jest ZTCW z 2.0T i nie pasuje plug&play. Przepustnica z ZR160 ma 52mm, a z angielskich for wynika że też coś trzeba przerobić ale w zasadzie to drobiazg.
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 17:26
srbenda napisał/a:
56mm jest ZTCW z 2.0T i nie pasuje plug&play. Przepustnica z ZR160 ma 52mm, a z angielskich for wynika że też coś trzeba przerobić ale w zasadzie to drobiazg.
Hmm nie wiem jak do r200, ale u mnie nic nie trzeba było przerabiać. W zasadzie sama mogłam ja sobie zmienić, 4 śrubki i linka
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 125 Skąd: Krak-uff
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 19:20
zouza napisał/a:
http://www.allegro.pl/item314727456__rover_25_45_75_mg_zr_zs_zt_przepustnica_.html
Piszę, że pasuje do 400. Ja swoją też tam kupowałam (tylko, tą od MG ZR 160) i jestem bardzo zadowolona.
Dzięki za linka, podchodziłem trochę sceptycznie do tej aukcji ale widzę że można spróbować skoro sprzedawca sprawdzony - czekam na odpowiedź jaki to model 56, 52 czy 48mm.
Rozumiem, że aluminiową przepustnicę 48mm mogę spokojnie zamontować bez problemów. A czy ktoś z forumowiczów montował taką przepustnicę 56mm lub 52mm do R400? Ew. poprosiłbym jakieś linki do stron po angielsku z poradami, choć i tak instalcję będzie wykonywał serws na Klinach w Krakowie.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 21:54
Kup od Land Rovera Freelandera 1.8 w sieci Land Rovera w Polsce i po problemie
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 125 Skąd: Krak-uff
Wysłany: Czw Lut 28, 2008 10:40
przemo285 napisał/a:
Kup od Land Rovera Freelandera 1.8 w sieci Land Rovera w Polsce i po problemie
Jeśli dostanę nową za 150-200zł to bardzo chętnię
UPDATE
Przepustnica kupiona, na aukcji z linka od Zouzy. Mają model 48mm, postanowiłem nie kombinować z większymi rozmiarami - chodzi mi o pozbycie się problemu "sticky throttle" a nie o sportowe osiągi
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 04:09 http://forum.roverki.eu/posting.php?mode=editpost&p=1889
kolin, - konto ebay mozesz zalozyc nie wychodzac z domu i dziala na wszystkich ebayach swiata, idac dalej, konto paypal sluzace do placenia za towary z ebay mozesz tez zalozyc nie wychodzac z domu. 'podlaczasz' pod nie swoje zwykle konto polskie bankowe np. Inteligo i w chwili zakupu system paypal obciaza Ci rachunek/ albo sam ustalasz platnosc z poziomu strony paypal
wystarczy dogadac to zeby Niemiec Anglik czy ktokolwiek zgodzil sie na przesylke do PL
ja w ten sposob kupilem komplet uszczelek glowicy FAI rok temu za 290pln (juz z przesylka) - a z tego co sie orientuje to w PL cena byla wiele gorsza
obydwa konta mozesz zalozyc z polskich wersji tych stron, wiec mozesz sie wczytac dokladnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum