Wysłany: Pią Mar 28, 2008 23:49 [R416] Po zamknięciu z pilota uruchamia się klakson
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam
dzis moje auto zaskoczylo mnie przy zamykaniu z pilota. jak normalnie zamykalo sie ok to dzis dziwnie migaly kierunkowskacy i po 2 sek od zamkniecia wyl klakson czytalem juz ze to chyba cos z krancówkami czy jakos tak. Jak to sprawdzic i czy ma ktos moze instrukcje do alarmu? Bo ja zeby przestał wyć wciskalem ponownie prawy przycisk na pilocie ten od zamylania. co sie moglo stać ...pomocy...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 13, 2011 21:47, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 23:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 00:25
PHJOWI napisał/a:
jak zamykasz auto to kierunki migają 3razy??
no wlasnie jak migną to jest ok. ale nieraz jak by centralny sie zmulił przy zamykaniu i wtedy jakos dziwnie migają napewno nie normalnie 3 razy tak jak powinny. to raczej jakies szybki, slabe mryganie i wtedy wlasnie wlacza sie alarm.
to może jeszcze posprawdzaj połaczenia masy
auta nie zamkniesz nawet kluczkiem, zeby nie włączyć alarmu, jedynie jak nie uzyjesz pilota, to nie włączą się czujniki ruchu w środku auta (o ile takie posiadasz)
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 21:06
wielkie dzieki za wczorajsze rady.
dzis pare godzin spedzilem na czyszczeniu tych (krancówek) przy drzwiach i powiem wam ze 3 byly tak zaśniedziale ze napewno nie bylo styku. Ale jak juz wyczyscilem wszystko zaczelo dzialac tak jak pisaliscie. Kierunki migały 3 razy przy zamykaniu i raz przy otwieraniu, pomyslałem sobie pieknie to pewnie bylo to, ale wieczorem znowu zaczely dziwnie migac kierunki i centralny zaczął znowu tak jak by domykac. i oczywiscie klakson zawyl przy zamykaniu. POMOCY co to moze byc jeszcze??
masa, czyli minus od akumulatora. Sciagnij sobie RAVE i sprawdz gdzie jest podlaczony do masy alarm i centralny zamek, i tam tez trzeba by bylo wyczyscic.
W klapie bagaznika i przy masce czujniki zamkniecia sa w zamkach, ale nie trudno sie do nich dostac
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 12:26
dzieki wielkie tak wlasnie zrobie, a zaraz jeszcze raz poczyszcze te krancowki w drzwiach, i sprawdze ta mase. Jeszcze raz dzieki za pomoc, wieczorem napisze jak mi poszło. obawiam sie tylko ze ztymi krancowkami w klapie i masce sobie nie poradze, narazie postaram sie je przeczyscic bez rozkrecania i zobacze czy coś to da.
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1452 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 09:23
a zwróć uwagę, czy po zamknięciu drzwi i klapy świecą się, albo jarzą kontrolki otwarcia, jeśli nic nie świeci, ta krańcówki powinny być ok.
Tak jak pisał sTERYD sprawdź kolego masę, a jak to nie pomogło, to odepnik na jakiś czas akku, jak u mnie raz zaczął cudować alarm z migaczami to to mi pomogło Powodzenia!
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 298 Skąd: Nowa Sól/Wrocław
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 12:25
rip_80, zapoznaj się z Zasadami Kącika Usterki i Porady Techniczne i zmień temat na zgodny z zasadami. Możesz to zrobić klikając przycisk EDYTUJ przy swoim pierwszym poście w tym temacie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 11:13
Widzicie wlasnie to jest dziwne ze raz zamyka sie normalnie i kierunki migaja 3 razy, raz tez zamyka ale kierunki migaja tak ze pierwsze migniecie jest tak jak by chcial a nie mogł tz. tak jak by bylo gdzies zwarcie, a kolejne 2 migniecia sa normalne. a czasami wszystkie migniecia sa takie jak by bylo zwarcie. Krancówki w drzwiach juz sa tak wyczeszczone ze wygladaja jak nówki, nie robilem jeszcze klapy tylnej i maski bo nie bardzo wiem jak sie tam dostac.
Ale jak by ktos mi jeszcze napisal dzie mam sprawdzis to połączenie masy od alarmu to by bylo super. I tak juz mi bardzo pomogliscie i jestem wdzieczny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum