Pomógł: 6 razy Dołączył: 17 Mar 2008 Posty: 44 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 07:44 [R75] Czyszczenie welurowych foteli
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Tym razem mam pytanie dotyczące czyszczenia foteli.
Mam welurową tapicerkę i nie jest ona w najlepszej kondycji jeśli idzie o czystość, w aucie też dziwnie pachnie.
O ile wyczyszczenie tylnej kanapy czy podsufitki nie wydaje się być dużym problemem,
to zastanawiam się, na ile jest możliwe wyczyszczenie foteli przednich, gdzie jest podgrzewanie i airbag.
Problem sprowadza się do decyzji, czy szukać firmy w Krakowie, która mi zrobi czyszczenie całego środka,
ale będzie umiała przy tym wyczyścić przednie fotele i ich nie zepsuć, czy może zaczekać na ciepłe dni i zrobić to sobie samemu.
W drugim przypadku, gdybym chciał wyjąć fotele przednie na zewnątrz, muszę odpiąć napierw akumulator i dopiero rozłączać wtyczki ?
Czy można to zrobić bez rozłączania akumulatora ?
Ostatnie pytanie, to czy ktos z Was już sobie sam czyścił przednie fotele i może doradzić środek piorący/czyszczący i sposób dawkowania na fotel ?
Znalazłem temat, gdzie jest pokazany zdjęty panel tylni fotela, ale tego chciałbym uniknąć.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 07, 2010 12:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 07:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 09:25
Nie wiem jak bardzo masz "zajechane" te fotele ale ja ostatnio z powodzeniem doczyściłem tapicerkę "pianką do tapicerki" kupioną w carrefour (pod ich nazwą). Doczyściłem nawet zaschnięte plamy z soków porozlewanych przez moją córkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum