Wysłany: Czw Sie 02, 2007 21:00 [R 200 99r 1,4 8V ] Jakie kontrolki powinny się świecić?
Witam!
Od kilku dni jestem posiadaczką Rovera 200. Niestety nie mam do niego instrukcji i nie wiem jakie kontrolki powinny się świecić. Jego wyposażenie to: ABS, wspomganie, elektryczne szyby, poduszki powietrzne. Działają kontrolki od : świateł długich, kierunków, akumulatora, oleju i od tylniej klapy. Zdziwiłam się więc, że jest kontrolka od klapy a nie ma od ABS, poduszek czy drzwi. Co może być przyczyną tego, że nie działają (bo domniemam, że są)? Bardzo proszę o informację na ten temat. Jeśli ktoś również posiada Rover-a 200 i chciałby pomóc mi w kłopotach związanych z tym autem podaję nr gg 7962444.
Dzięki. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Paul Czw Sie 02, 2007 21:38, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 21:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po przekręcaniu kluczyka powinny zapalić się: ABS, SRS (poduszki), ładowanie i olej (jeżeli masz diesla, to też kontrolka świec żarowych). Po kilki sek. gasną ABS i SRS. Po uruchomieniu slnika gasną olej i ładowanie. Jeżeli ABS i SRS nie świecą wcale, to znaczy że ktoś coś kombinował z autem
Kontrolki od drzwi w R200 nie ma. Kontrolki rezerwy paliwa też NIE MA
PS. Temat poprawiłem, ale zasady lepiej przeczytaj na przyszłość Uzupełnij temat o silnik i rocznik auta. W profilu sobie też to wpisz
Oprócz wymienionych już wcześniej:
hamulec ręczny/poziom płynu,
kierunkowskazy (<- , -> ),
"Check Engine" - awaria silnika,
światła drogowe (długie)
Miedzy zegarami jest jeszcze czerwona dioda od immobilisera.
Więcej nie pamiętam na szybko, może ktoś coś dopisze?
Kontrolki drzwi, i pasów NIE MA
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 22:30
Paul napisał/a:
Oprócz wymienionych już wcześniej:
...
"Check Engine" - awaria silnika,
...
oczywiście że jeżdżę po dołach i wertepach.
i też bym chciała wiedziec czemu... jak sobie zafasole nowe śrubki od Tomiego, może jeszcze dowalę nowe głośniki jakies full wypas tajwańskie to pojadę i sobie zażyczę żeby jakis pan zafundowałł R elektryczny streaptease.
no ba... zaraz Ci zapodam jakieś kotleciarskie disco nagrane na super jakości kasecie
a z posiedzeniem w środku to dobra, ale z daleka od słupków i ścian....
a śruby do przykręcenia osłony silnika. Całe 20 zeta komplet...
Mam też 200 1.4 97r. i u mnie przy włączeniu kluczyka świecą się kontrolki od absu i poduszek. Nie wiecie czy kontrolka od podgrzewania tylnej szyby też jest? Bo u mnie nie zaświeca się, a słyszę przekaźnik jak się załącza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum