Wysłany: Czw Cze 12, 2008 07:16 [R75] OLEJ W PRZEPUSTNICY!
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: wszystkie
Mam problem z olejem w przepustnicy. Wylewa się od strony kolektora ssącego kiedy się ją otwiera. Jest to o tyle poważne, że jak jest zimny to trochę zarzuca świece i przerywa dopuki się nie rozgrzeje. O co chodzi???
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 07, 2010 22:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 07:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kiedy wymieniales swiece bo raczej na goracym by zarzucal jeszcze bardziej wiec by nie chodzil wcale lepiej niz na zimnym.Sprawdz jeszcze przewody zaplonowe bo tego nikt nie wymienia bo majatek kosztuja. Co do oleju w przepustnicy to zobacz to LINK
i daj znac co wymysliles
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Świece i kable są nowe. To jest pierwsze co robie po zakupie tym bardziej że miał być montowany gaz. Z kablami jest rzeczywiście problem nawet nie tyle że drogie ale nie ma na stanie. Założyłem kable z Opla ECOtec 16V. pasują bardzo dobrze, trzeba tylko uważać bo do niektórych wersji są 1kΩ.
Z odpowietrzeniem pokryw zaworów jest dokładnie tak jak pisałeś. Założę separator olejowy i będzie ok. Myślę że jeszcze unieszkodliwię EGR.
zabieram się do założenia separatora (z renault clio,kangoo) ale mam jeszcze mały problem. Odpowietrzenie z obu pokryw łączy trójnik, tam zamontuję filtr odmy i to sobie idzie przed przepustnicę, ale co z drugą rurką z przedniej pokrywy, która wchodzi za przepustnicą? tam też mi się wydaje zasysa trochę oleju.
Ja kupilem TEN i czekam az przyjdzie. Szczerze to nie wiem co z ta 2 rurka.Jak zaloze to bede widzial czy jest sucho czy cos jeszcze trzeba poczarowac. Zdejme chyba jeszcze kolektor i sobie go przeczyszcze,jak robic to porzadnie.
Zamontowałeś już ten separator?
A co myślisz o tym? http://allegro.pl/show_item.php?item=372122669. Wygląda gorzej, ale sporo tańszy i w Polsce to szybciej dojdzie, a jeśli miałby dawać to samo, to po co kombinować.
_________________ pozdrawiam wszystkich forumowiczów i roverkowiczów
Strona przedmiotu została przeniesiona do archiwum. Kazdy dobry ktory bedzie dzialal.Ten mi sie akurat spodobal i tyle.Jeszcze nie zalozylem bo nie ma mnie w kraju.Moze w przyszlym tygodniu sie za to wezme.
W moim tez pewnie jakas siatka jest tylko ze podoba mi sie bo jest jeszcze pokazane ile oleju jest w srodku tak wiec nie przeleje mi sie.Ogolnie te separatory sa skomplikowane jak konstrukcja mlotka.W polonezie poprostu jest troche siatki nawciskane w rurke odmy i tez dziala.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum