Wysłany: Wto Cze 24, 2008 13:28 Pytanie do Warszawiaków
W czwartek wybieram się do Łeby. Jadąc z Lublina będę jechał przez Warszawę. I pytanie? Którędy najszybciej. Kiedyś na pierwszych dużych światłach skręcałem w lewo i za Wisłą zjeżdzałem na trasę na Gdańsk, ale nie wiem czy się coś nie pozmieniało teraz bo dawno już nie byłem w stolicy.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 13:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Czwartek około g. 19 to nie tak źle.
Ja bym pojechał albo prosto przez miasto (Grochowska, Targowa, przy pomniku 4 śpiących w lewo, Al. Solidarności, Most Śląsko-Dąbrowski, Wisłostrada) albo Trasą Łazienkowską do Wisłostrady, więc dla osoby nie znającej Wawy to pewnie łatwiej będzie na Trasę Łazienkowską (drogowskazy są na "ul. Ostrobramską"), cały czas prosto do mostu i od razu za mostem będą strzałki w prawo na DK7 na "Gdańsk".
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 17:38
No to może na siebie w Łebie wpadniemy Co prawda jadę za parę dni na spontan i nie wiem gdzie wyląduję ale azymut obieram na tamtejsze okolice
[ Dodano: Wto Cze 24, 2008 18:45 ]
A poza tym polecam też stronkę map24.interia.pl - wykreśla i wylicza najszybszą drogę. Można tez ustawiać średnią prędkość na różnych drogach tak aby dopasować czas przejazdu do swojej charakterystyki. Jako kalibrator ustawiłem sobie trasę Góra kalwaria-Mikołajki. Wiedząc ile czasu ją przejeżdżam wyszło mi że w drogach krajowych powinienem ustawić nie standartowe 60km/h średnią ale 80km/h
I tą drogą wiem, że droga do Łeby wyniesie mnie około 7h bo 7-ką się szybciej jedzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum