Wysłany: Sro Lip 16, 2008 15:50 [R400] Zakupiony samochód czas na wymianę rozrządu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Hm...wiem że to głupie ale mam pytanie jak sie do cholery jasnej zorientować w tym sklepie tomateam.pl co ja mam kupić i co i jak pasuje
Nabyłem przedwczoraj R400 1,6 16V Hatchback i mam problem....
chcę kupić cały komplet rozrządu mam pieniądze, ale spędziłem na tym forum(fajny opis wymiany w jednym poście) z 2-3 godziny drugie tyle w katalogu online tomateam, jak już uzbierałem koszyk to nie mam pojęcia czy dobry bo wszędzie jakieś kruczki itp.
jest może jakiś taki uniwersalny zestaw rorządu dla zwykłego zjadacza chleba??
może ktoś ostatnio zmieniał i jest w stanie mi podać jakich części szukać(najlepiej nazwami i/lub modelem bo to w tym się gubię )
i to samo tyczy się amortyzatorów tył.....mam sobie po prostu jakieś wybrać zamówić i wsio? to skąd różnica ceny itp
eh mam samochód od dwóch dni ale zakup częsci(mimo iż mam pieniądze jest cięzki i nie mówię tu o dostępności ale tym razem o wyborze które i jak)
z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 18, 2011 20:33, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 15:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 17:07
wiele by pomoglo gdybys przynajmniej podal rocznik, choc sadzac ze jest to model 400 to powinien byc 98> a tam wystepuje nowszy typ rozrzadu czyli z automatycznym napinaczem i paskiem o szerokosci 26mm i ilosci zebow 145. Ale jesli chcesz byc na 100% pewny jaki typ rozrzadu masz to odkrec pokrywe plastikowa i zobacz jaki napinacz tam siedzi.
Co do amorkow to placisz za jakosc czyli marke lub za zwykly zamiennik sredniej klasy.
No i oczywiscie nie wiem czy doczytales ale roznica jest przede wszystkim w amorku na przednia lub tylnia zawieche.
dobra pozbierałem się już trochę do kupy, czas na faktyczne działania, rozrząd z wszystkim załatwi mechanik(może troszke drożej ale sie nie pogubię w tym przynajmniej)
a co do amorkow to taka sprawa na tomateam.pl nie przeraza mnie cena np 300 zł czy plus minus 100 zł chodzi tylko że tam sa jakieś gazowe, sprężynowe i inne. Czy to jeden pies jaki rodzaj?
znalazłem np takie:
Tylny amortyzator gazowy firmy DELPHI.
Seria: Comfort
Klasa jakości: Q
Nr katalogowy DG8008
Cena brutto 199.50 PLN
będe zadowolony??
_________________ Nigdy nie dyskutuj z debilem...
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona cię doświadczeniem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum