Wysłany: Wto Sie 12, 2008 20:04 [R25 streetwise]skraplanie wody
Mam pytanie
W moim streetwise pod schowkiem przy fotelu pasażera coś cieknie, a mianowicie na wycieraczce mam krople wody , zauważyłem ze to niezależnie czy klima chodzi czy nie, .
Co to moze byc nic mi nie przychodzi do głowy poza zapchanym filtrem od klimy
Dziekuje za sugestie
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Sie 12, 2008 21:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 12, 2008 20:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tylko ze to jest zwykła woda, najciekawsze jest to ze cieknie na nogi pasażera przy skręcie. Gdzies czytałem ze to węzyk od skraplacza jest zapchany. Wiecie moze gdzie on jest i jak go przeczyscic
Gdzies czytałem ze to węzyk od skraplacza jest zapchany
Całkiem mozliwe. Dostępny jest od spodu za "sankami" zawieszenia. Ale cieżko go namierzyć Może da się też od strony parownika przedmuchać wyjmij filtr kabinowy i popatrz
Pomógł: 14 razy Dołączył: 20 Kwi 2005 Posty: 143 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: Wto Sie 12, 2008 22:32
węzyk jest najlepiej widoczny z kanału bo jest za zawieszeniem -ściana grodziową tak jak sie zaczyna podłoga samochodu oczywiście od strony pasażera a jak nie masz kanału to trzeba odkręcić schowek i jak jest obudowa filtra przeciwpyłkowego ,ona tak delikatnie zchodzi na dół , prawie przy ścianie silnika jest wężyk można go wyczuć na macanego lub za pomocą dodatkowego oświetlenia zobaczyć . Sprawdź sobie jeszcze czy czasem ta osłona filtra przeciwpyłkowego dokładnie dolega do obudowy filtra
dragostreetwise [Usunięty]
Wysłany: Wto Sie 12, 2008 22:36
dziekuje wam. jutro wjezdzam nim na kanał i dam znac co to było.
Pozdrawiam i dziekuje
[ Dodano: Sro Sie 13, 2008 16:10 ]
Byłem i wszystko jasne. Roverek miał uszkodzona felge, wężyk sie lekko zapchał i wszystko wywalało mi filtrem do kabiny. Juz jest OK.
Pozdrowionka i dzieki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum