Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 13:33 SOLVED [R200] Nie świeci się kontrolka oleju
Witam! W moim roverku 200 zapala się kontrolka od oleju tylko jak przekręcę zapłon {tak powinno być} ale jak jest zimny silnik;póżniej { gdy silnik jest ciepły} się nie zapala...czy tak ma być???? I jeszcze jedno: nie pali się kontrolka poduszek a auto jest 100% bezwypadkowe,poduszki napewno są-czy to może być przepalona żarówka? PS:słyszeliście o rover 200 werja "SPITYT"?????
Ostatnio zmieniony przez piter34 Sro Wrz 17, 2008 13:30, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 13:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam! W moim roverku 200 zapala się kontrolka od oleju tylko jak przekręcę zapłon {tak powinno być} ale jak jest zimny silnik;póżniej { gdy silnik jest ciepły} się nie zapala...czy tak ma być???? I jeszcze jedno: nie pali się kontrolka poduszek a auto jest 100% bezwypadkowe,poduszki napewno są-czy to może być przepalona żarówka? PS:słyszeliście o rover 200 werja "SPITYT"?????
co do kontrolki oleju to na 100% nie powinno tak być, kontrolka na wyłaczonym silniku czy ten jest zimnny, czy ciepły powinna się świecić gdyż w układzie nie ma ciśnienia, które dociera do czujnika.
co do kontrolki poduszek: jeśłi są poduszki, wszystko jest sprawne to wskazywałoby na żarówkę z tym związaną, najlepiej wyjąć zegary i ją sprawdzić (przy uszkodzonym układzie powinna świecić non stop, może jej nie być, czasami sprzedający kombinują jak jest coś nie tak), jeśli ta jest cała to sprawdź czy prąd dochodzi do jej obwodu przy zegarach. czasami (z reguły w nowszych) autach nie ma żarówek w tych miejscacha, są diody, a te raczej się nie przepalają.
pozdrawiam
PS. Chyba rozwikłałem problem ciśnienia u mnie, na razie testuję i jest OK jak będę pewny to dam znać
Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Sty 2008 Posty: 206 Skąd: Złoty Stok
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 10:42
Sprawdź czujnik możesz zmostkować kable przy czujniku jeżeli zaświeci się kontrolka oleju to na 100% czujnik do wymiany.Co do poduszki oczywiście,że może się spalić żarówka,mógł ja ktoś wyjąć z powodu tego że nie gasła.
_________________ Człowiek nie wielbłąd musi się napić
camaro [Usunięty]
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 17:36
Witam!!!Czujnika jeszcze nie sprawdziłem {brak czasu},ale uporałem się z poduszkami{choć nie do końca}:rozkręciłem zegary,okazało się że nie ma żarówki.Włożyłem nową-świeci się srs cały czas.Pomóżcie,ja jestem laik w tych sprawach.Czy to oznacza że muszę jechać na "komputer"w celu wykasowania błędu? Co do czujnika to zauważyłem że pali się nie tylko jak jest zimny silnik tylko jak ma ochotę...dziwne auto mam dopiero kilka dni ale jeżdzi się super!!!!Pierwszy mój ROVER a na pewno nie ostatni!Pozdrawiam.
Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Sty 2008 Posty: 206 Skąd: Złoty Stok
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 18:32
Co do poduszek tak jak mówiłem często wyciągają żarówki by ukryć usterke,może to być uszkodzona taśma od poduszki w kierownicy,odłączony kabel,a w najgorszym przupadku auto po dzwonie wtedy trzeba wykasować błąd w sensorze i o ile są sprawne poduszki,z tego co wiem może to zrobić PHJOWI skontaktuj się z nim
_________________ Człowiek nie wielbłąd musi się napić
podepne sie a czy dziala kontrolka recznego w r200 bo jak na skrzyzowaniu zaciagam na zapalonym silniku to sie nie zapala
po zaciągnięciu ręcznego kontrolka powinna się zapalić
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
camaro [Usunięty]
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 13:21
Wymieniłem czujnik,jest ok,Teraz walczę z gałką od biegów.Kupiłem nową {uniwersalną}i chcę przełożyć-ta stara jest trochę zniszczona;nie mogę jej wykręcić.Próbowałem wszystkich sposobów i nic.Ktoś wie jak się ją zdejmuje?????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum