Wysłany: Nie Mar 08, 2009 21:57 [R200] migające kontrolki i wszystkie światła
Witam serdecznie
Kolejny problem który boli mojego 216si to mrużące wszystkie światła i światełka w moim rowerku. Problem jak przypuszczam na 100% to alternator gdyż auto kiedy nie jest odpalone świeci prawidłowo.Ale kiedy go odpalę zegary, światła, i wszystko inne co świeci i jest podświetlane mruga bez względu na obroty silnika. Jeśli miał ktoś podobny problem prosił bym o wskazanie konkretnej usterki i podanie sklepu gdzie będę mógł kupić uszkodzoną część gdyż jest to już drugi alternator i nie chcę znów przepłacać.
_________________ Mały ale jary --- tyle o moim 216 :)
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 21:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja w swoim zauważyłem coś innego, nie przejmuje się raczej tym i nie miałem zamiaru o tym pisać na forum no ale troszkę się wbije, mianowiscie jak jade np: wieczorem w nocy na światłach mijania, i domykam okna w sensie okna są zamknięte a ja naciskam przycisk żeby kontrolnie sprawdzić czy są domknięte to jak w momencie wciskania przycisku od szyby, światła delikatnie, bardzo delikatnie, prawie niewidocznie świecą słabiej. Puszczam przycisk i wraca tak jak było. To normlanie w naszych R czy jednak może coś być przyczyną?
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
U mnie zaś jak tak robię na jałowym, to silnik leciutko mocniej zapracuje i wraca do normy jak puszczam, ale jeśli chodzi o światła w czasie jazdy, to tak nie mam.
Z tymi szybami to norma u mnie też tak jest to urok naszych R Ale mi chodzi o coś zupełnie innego światełko w podsufitce mruży tak samo jak zegary , zegarek i wszystko inne co świeci w aucie. To coś z alternatorem jutro jadę do elektryka zobaczymy co zrobi z tym fantem do usłyszenia
A tak na marginesie pierwszy alternator zmieniłem przez skrzywioną oś która łamała szczotki.
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 20:50
hmm, tak tylko zasugeruję, może masz problem z masą?
[ Dodano: Pon Mar 09, 2009 20:51 ]
miałem ostatnio problem z migającymi kontrolkami i brakiem możliwości zrobienia czegokolwiek włącznie z odpaleniem sprzęta
hejka no byłem u mechanika i okazało się że niby jest wszystko ok ku mojemu zdziwieniu światła normalnie zaczęły świecić jak usunięto mi kable po tubie i wzmacniaczu. Niestety znów dziś zobaczyłem to samo lekko mrużą i jutro jak tak dalej będzie jadę to znów mu pokazać.Teraz też myślę że to coś z masą jest nie tak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum