Wysłany: Pią Mar 13, 2009 00:14 [R200 all] kod kluczyków
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić do czego służy kod kluczyków, skoro w Roverkach kluczyk można sobie dorobić bez żadnych ceregieli w każdym punkcie ślusarskim?
Ostatnio zmieniony przez thef Pią Mar 13, 2009 00:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 00:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 00:18
namiko napisał/a:
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić do czego służy kod kluczyków, skoro w Roverkach kluczyk można sobie dorobić bez żadnych ceregieli w każdym punkcie ślusarskim?
Być może do tego, by podać go producentowi, żeby wykonał kopię zarówno klucza jak i pilota z immo.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 00:41
Cytat:
Super sprawa tylko... dokąd wysłać taką prośbę skoro autoryzowany serwis już nie istnieje?
A co się stało w ogóle? Może nie trzeba aż tak kombinować, może wystarczy kupić pilota i kluczyk, kluczyk dorobić w punkcie, a pilota zaprogramować na T4 ?
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 00:45 Re: [R200 all] kod kluczyków
namiko napisał/a:
Kod jest zapisany w kluczyku. Immo sczytuje go gdy wkładasz kluczyk do stacyjki. Chodzi tu o kluczyk który ma w sobie pilot, a kluczyk od rovera jest goły a pilot masz oddzielnie tylko przymocowany do niego i gdy jest blisko deski rozdzielczej jest ta sama procedura. Odczep pilot i wrzuć do kufra ciekawe czy odpalisz(warunek immo musi być uzbrojony)
Jeżeli chodzi o jakiś inny kod, to na pewno ustalisz to poprzez ASO.
thef, nic, nic!!! Ciekawość tylko! Pytam z ciekawości. I z nudów. Młody zasnąć nie może to czuwam....
No i dawno się nad tym zastanawiałam, bo przyznam, że z takim rozwiązaniem jak immo w pilocie zamiast w kluczyku to poza Roverkami się jeszcze nie spotkałam. Rozumiem, że praktycznie teraz kod kluczyków jest zbędny. Nie dręczę już - dobranoc! I dzięki!
[ Dodano: Pią Mar 13, 2009 00:50 ] gralu, ja to wszystko wiem. Mam oba kody, kartę itd. Pytanie jest czysto akademickie: po co? Skoro klucz nie jest szyfrowany, skoro immo jest gdzie indziej, skoro ASO nie istnieje - to bezwartościowy kod?
Ostatnio zmieniony przez namiko Pią Mar 13, 2009 00:54, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki - jeszcze raz.
Młody usnął. Uff... Ja też znikam. Dzięki za zainteresowanie i udział w - w zasadzie jałowej - dyskusji. Może jednak nie do końca...?
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 08:58
ludzie co wy wymyślacie ! ten kod służy tylko do dorobienia kluczy , a kod w pilotach jest zmienny i nigdy nie było bazy danych z kodami immo albo pilot. W przypadku rovera 75 jest taka baza i po podaniu numeru vin dostaje się klucz już dorobione konkretnie pod auto ale i tak też trzeba testbook zaprogramować.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum