Czy może ktoś podpowie mi jakiś adres gdzie ściągają simlocki z tego modelu on line? Działający adres - bez info, że usługa jest w tej chwili niedostępna. Panowie w punkcie GSM chcą za to jakieś 100 zł. Szukam jakiejś tańszej alternatywy (co nie znaczy, że darmowej). Podobno podaje się nr imei i zwrotnie otrzymuje kod odblokowujący. A może ktoś z forumowiczów się tym zajmuje?
Dodam tylko, że nie wchodzi w grę zakup kabla serwisowego i ściąganie simlocka jakimiś programami, bo kompletnie tego nie rozumiem. Moje pojmowanie tematu w tej kwestii kończy się na Nokii 6020, z której ściąga się simlocka jak koszulę z grzbietu... Po prostu znam się na tym mniej niż na Roverkach w listopadzie.....
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 22:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
namiko, kody to tylko w Nokii i do tego nie we wszystkich Nokiach. W sumie to mogłabyś sama ściągnąć sobie, musisz mieć kabel serwisiwy około 40zł. No i na forach SE jest mnóstwo krok po kroku. A jeśli się boich to idź nie do serwisu tylko do jakiegoś taniego punktu, generalnie za zdjęcie na k800 wołają 40/50zł.
[ Dodano: Sob Mar 21, 2009 07:45 ]
namiko napisał/a:
Dodam tylko, że nie wchodzi w grę zakup kabla serwisowego i ściąganie simlocka jakimiś programami, bo kompletnie tego nie rozumiem.
Do SE wystarczy zwykly kabel usb ktory jest w zestawie z telefonem Program jest darmowy, ale jednak troche skomplikowany Trzeba zmieniac oprogramowanie, zeby pozbyc sie blokady.
P.S. Kodem mozna sciagnac loka z prawie kazdego telefonu, to tylko kwestia ceny
Moge sie zalozyc o skrzynke dobrej wodki
Od modeli K/D750 jest komunikacja usb, wiec zwyklym kablem sie wszystko robi
DCU-60 i 65 to ten sam kabel, roznia sie wygladem
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 10:13
Kruchy napisał/a:
Moge sie zalozyc o skrzynke dobrej wodki
Załóż się o skrzynkę dobrej "rudej" to się razem napijemy... no dobra, wódeczka również może być
Zalezy jaki masz Cid j3sli do CID 52 to sciągniesz simlocka bez problemu wgrywajac odpowiednim programem Main (oprogramowanie) Wszystko jest w necie na stronach forum tutaj napewno znajdziesz
program i opis
http://centrumse.pl/forum...7.html&hl=CID53
No to chyba czeka mnie jednak serwis, bo mnie to przerasta. Myślałam o kodzie, bo to proste i kody są podobno za jakieś 50-60 zł. Znalazłam nawet takie strony, ale chwilowo nie świadczą usługi, a mnie się śpieszy... Ale dzięki za informacje!
[ Dodano: Nie Mar 22, 2009 10:13 ]
Poszłam do serwisu GSM w Carrefourze i zapytałam za ile by ściągnęli simlocka. Powiedzieli, że za jakieś 60 zł. Zrobiłam wielkie oczy i powiedziałam, że na Starówce chcą 40 zł i że to w takim razie trudno, ale dziękuję. Pan spojrzał na mnie, westchnął i powiedział, że mam mu dać ten telefon i przyjść za 15 minut. Zapytałam więc ile za to weźmie, bo przecież to dla mnie nie problem jechać na Starówkę skoro tam mają o tyle taniej. A on na to: 30 zł.... Rowan, wielkie dzięki za podanie wartości, bo przynajmniej wiedziałam od czego zacząć ściemnianie.
P.S. Na Starówce chcieli 100 zł....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum