Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 11:02 [R800] Słabe sprzęglo
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1997
Witam mam problem z sprzęgłem w moim rover 825 SDI od jakiegoś czasu sprzęgło zaczęło schodzić co ras niżej podłogi teras praktycznie go nie mam zastanawiam się czy jest możliwość podciągnięcia go czy będzie trzeba kupić nowe sprzęgło jeśli nie mam możliwości podciągnięcia sprzęgła to był bym wdzięczny o linka do tanich sprzęgieł
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 04, 2011 21:33, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 11:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
HM właśnie cieknąć nic nie cieknie a to stało się w przeciągu miesiąca może 1.5 rozmawiałem z kolega i on mi powiedział ze to może być wina tłoczka który jest zaraz przy pedale sprzęgła ze w nim SA uszczelki które przepuszczają płyn na druga stronne zamiast tłoczyć cały do układu czy to jest możliwe
Pomógł: 35 razy Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 473 Skąd: Katowice
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 20:49
Zasadniczo jest to możliwe, ale jakby ci przepuszczały uszczelki na tłoczku, to kapało by z z kapturka na zewnątrz. Jeśli to wina układu hydraulicznego z któregoścylinderka musi cieknąć płyn.
No i tu jest kłopot ze nie wiem czy płyn od układu hamulcowego to ten sam co od sprzęgła czy sprzęgło mam jakiś własny zbiornik na płyn jak tak to gdzie można go znałeś bo patrząc na silnik z góry to nic nie widać. Bo nie wiem czy to wina tarczy ponieważ jak wcisnę pedał sprzęgła do deski to biegi wchodzą Dos gładko i nie mam czegoś takiego ze sprzęgło się ślizga bo auto od razu przyspiesza . Bo nie chciał bym wymienić sprzęgła jeśli to nie jest konieczna bo sama nowa tarcza i docisk są bardzo drogie a jak by się potem okazało ze to wina pompki to miał bym mała załamkę .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum