Witam .Szukałem ale znaleźć nie mogłem wiec zakładam nowy temat mam taki nietypowy problem . Mój check engine niekiedy mruga z taką sama częstotliwością jak utrzymuje stała prędkość to tak chyba będzie mrugał aż żaróweczka sie przepali, ale jak zredukuje na niższy bieg i zacznę przyspieszać obrazu gaśnie .moje pytanie brzmi czy miał ktoś taki przypadek co można z tym czymś zrobić
Ostatnio zmieniony przez timer Pon Maj 25, 2009 21:57, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 21:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 21:55
Jechać na diagnostykę. W starszej wersji serii L (dieselki w 200, 400 i 600) zazwyczaj oznacza to problem z wiązką przewodów (brudne kostki, przetarte kabelki), ale w nowszej się z tym nie spotkałem szczerze mówiąc (albo check świecił albo nie, ale nie mrugał), zresztą o problemach z wiązką też nie słyszałem. A czy było coś ostatnio robione przy samochodzie, jakiś rozrząd albo coś takiego?
Pomógł: 14 razy Dołączył: 20 Kwi 2005 Posty: 143 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 21:59
nic nie było robione tak kiedyś od niechcenia przuuwarzyłem podczas jazdy ze stała prędkościa zapomniałem dodac w temacie że mój silnik to 1.6 w benzynie
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 22:10
timer napisał/a:
zapomniałem dodac w temacie że mój silnik to 1.6 w benzynie
To zmienia postać rzeczy. Nie wiem dlaczego (może wiem ), ale od razu zakwalifikowałem Twój silnik do diesli . W każdym razie, żeby się przekonać co jest nie tak, to trzeba podjechać na diagnostykę. W Krakowie polecam Pana Pawła Midowicza z ul. Krzyżtoporskiej, ewentualnie Tomasza Pstusia - dokładne namiary na obu panów znajdziesz na stronie klubowej w dziale "części i warsztaty".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum