Witam.Padła mi kontrolka ciśnienia oleju(przy załączonym zapłonie nie świeci się),przeszukując archiwum natknąłem się na wątki o czujniku ciśnienia,że w takich przypadkach powinno się go wymienić,problem polega na tym,że szukając czunika w intercarsie znalazłem czujnik ciśnienia oleju i czujnik ciśnienia oleju do kontrolki.Nikt wcześniej nie pisał,że są dwa ,no i który teraz wymienić ?No i gdzie one są?Pomożecie?.Pozdrawiam.
_________________ a.p
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 14:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na pompie oleju... Skrec w prawo, iz do prawego kola, podnies auto i zajrzyj... Na aluminiowej obudowie(pompa oleju) jest wkrecony czujnik oleju oraz czujnik temperatury oleju do klimy
czyjnik ciśnienia jest wkręcony od dóry,a a od temperatury z boku. Tylko musisz wiedzieś jaki nasz gwint na czujniku.Jak odepniesz czujnik i przytkniesz pin do masy powinna zaświecić się kontrolka.
_________________ ROVER 420 SDi zmienił właściciela 28.07.2012r.
Mazda 6 sport kombi
Odpiąłem kostkę,przejście na kabelku było,czyli czujnik,wykręciłem dziada,skatowałem wszystkimi preparatami jakie mam,zapaliłem papieroska,zamontowałem czujnik i działa Dojście paskudne,ale da się od góry ,bez kanału.Dzięki i pozdro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum