Wysłany: Czw Cze 04, 2009 18:44 [R200] Nowa uzywana Kierownica
Witam,
kupiłem sobie kierownice Poł-skora z imitacja drewna. Niestety się ta górna przezroczysta warstwa ochrona tego drewna odkleiła lub powietrze doszło pod nią i takie plamy brzydkie wyszły
I teraz pytanie co z tym fantem zrobić Jedynie co mi do głowy przyszło to obszyć sobie ta górna cześć co jest to drewno eko-skora bo mi jeszcze z boczków zostało.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Ostatnio zmieniony przez Remigiusz Pią Cze 05, 2009 18:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 18:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Obszyć zdążyć.
Może spróbuj delikatnie strzykawką z igłą napełnioną jakimś klejem (bezbarwnym po wyschnięciu!) wstrzyknąć ten klej i potem go jakoś ugniatając rozprowadzić po tym miejscu, a nadmiar wycisnąć przez zrobioną igłą dziurkę. Dziurkę zrób w najmniej widocznym miejscu. Nie wiem, czy to co piszę jest sensowne, ale ja bym tak spróbowała.
Czy to się da nagnieść? Tę warstwę w tym miejscu?
Remi55 też od jakiegoś czasu szukam nowej kierki z tym niby drewnem, gdyż tą co mam od chwili zakupu R była poniszczona od czasu do czasu odskoczy bezbarwny lakier i tak powoli zdrapuję tą całą imitacje. Podoba mi się kierka z tym drewnem ale teraz jak przeczytałem, że tobie odłazi z nowej hmm ...chyba sobie odpuszcze kupno i powoli niech się to samo odklei.
Pod spodem tej imitacji jest taki rudawobrązowy gumoplastik przyjemny mięki i źle nie wygląda -zresztą zobaczysz na zlocie.
A co do obszycia tego skórą to chyba nie bardzo ładnie to bedzie wyglądać znaczy się może i ładnie ale źle by mi się to trzymało bo było by grubsze. Chybe lepiej kupić kierke całą w skórce, choćby jaką padline za 8dych i obszyć od nowa.
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
Jak odpadło? Oderwało się? Kiedyś robiłam coś takiego jak mi odkleiła się na inoxowej pralce też taka bezbarwna politura. Tam gdzie były przyciski i pokrętła zaczęła odłazić - odklejać się od kolorowej warstwy pod spodem ta politura czy lakier i wstrzyknęłam klej - nie pamiętam niestety jak się nazywał. Dał się dobrze rozprowadzić palcem poprzez delikatne nagniatanie i wyglądało bardzo ładnie. A przed wyglądało gorzej niż u Ciebie....
Ja też mam taką kierownicę. Dziś sprawdziłam - da się to nagnieść, a jak się pewnie zacznie mocno ugniatać to zacznie odłazić tak jak to się stało na początku u Ciebie. Dotąd myślałam - głupia - że to polerowane drewno.
Słuchaj skoro zlazło z tego miejsca - nie wiem jakim cudem - to może zlezie całe i da się polakierować na nowo?
Przeciez ludzie likwidują kolor tego drewienka na innych elementach i sobie je lakierują na srebrno czy czarno.
Mi sie to drewno tez widzi ale pod ta powloką jak Tomaszi, pisał ze to takie matowe gumowe drewno
namiko, Mozę jednak masz racje i by się dało to polakierować na nowo, tylko problem w tym ze to jest miękkie a nie twarde jak inne materiały i może lakier odpaść.
Tomaszi, Ja te kierownice mam od kolegi z niemieć który oddal swojego Silverstona na miazgarki żeby dostać premie za złomowanie. Niestety jemu się już tak odkleiło Myślałem nad jeszcze żeby może obszyć alcantarą, a to ze będzie o parę mm grubsze to mi nie wadzi
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
pod ta powloką jak Tomaszi, pisał ze to takie matowe gumowe drewno
Remi55 ja tego drewna od zewnętrznej strony kierownicy już prawie nie mam, tobie pewnie jeszcze motyw drewna został -matowy bo lakier odprysł, a pisząc o rudawobrązowym gumo-plastiku miałem na myśli to co widać na fotkach
To odłażenie tej imitacji to pewnie efekt temperatury od słonka...
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum