trzeszczy i brzęczy (podczas jazdy) lusterko wsteczne w Rover 214. Z moich pierwszych niefachowych oględzin wynika, że...nie bardzo wiem jak zabrać się do demontażu bez uszkodzenia lustra.
Próbowałem przekrzywiać albo ściskać po obwodzie w nadziei, że puszczą jakieś zatrzaski, ale bez rezultatu.
Mam pomysł by użyć silikonu albo uszczelniacza gdzieś w okolicy ramki lustra. Potrzebuję tylko zdjąć samo szkło z kawałkiem otaczającego plastiku. Nie ma potrzeby na ten moment odklejać lusterka od szyby chyba, że okaże się, że trzeszczy uchwyt.
Proszę o radę jak zdemontować takie lusterko by móc dostać się do jego "wnętrzności".
Z góry dziękuję
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 19:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Uchwyt nie dość, że jest przymocowany na klej do przedniej szyby, to jeszcze nigdzie nie widać choćby śladów zatrzasków albo jakichkolwiek śrubek na samym "korpusie" lusterka
Fajnie jakby się dało np. zdjąć lusterko z uchwytu i zabrać sobie do domu na spokojnie do zbadania i spróbowania.
Na ten moment sprawa wygląda tak, że będzie to walka w samochodzie z jakimś tam ryzykiem uszkodzenia lusterka.
Szczerze mówiąc, to najchętniej bym to lusterko w ogóle wyrzucił i zastąpił jakimś nowym, ładniejszym.
Proponuję spryskać obwódke lusterka jak i uchwyt smarem silikonowym (taka mała puszeczka w spreyu z rureczką) szybe lustra da się wytrzeć a może pomoże.
U mnie w sedanie skrzypiały napinacze (druty) klapy bagażnika, jak otwierałem to wydawały z siebie nieprzyjemny dzwięk dla ucha. Od czasu potraktowania ich tym smarem od nie całego roku nawet nie miałknęły
smar silikonowy kupiłem w lidlu przy jakiejś promocji ale w motoryzacyjnych na pewno idzie dostać od ręki.
Życzę powodzenia i cichszej jazdy
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum