Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 12:37 [416si 97r] pytanie o inst. LPG znów
WITAJCIE
To mój pierwszy post na forum dlatego to wielkie powitanie u góry ale do rzeczy, od niedawna posiadam roverka 416si i tak właściwie to wiele mi nie pali ogólnie patrzeć ale jestem studentem i potrzebuje tańszego źródła zasilania dlatego postanowiłem rozważyć założenie LPG co wcześniej nie specjalnie miałem ochotę rozważyć bo czytałem a to tu a to tam złe opinie na ten temat na forum również poczytałem ten 4 stronicowy wątek nt LPG i ... w końcu nic nie wiem w sumie więcej chyba było opinii za niż przeciw i w końcu nie wiem co o tym myśleć i chciałbym się dowiedzieć konkretnie czy występują jakieś przeciwwskazania co do instalacji LPG w tym konkretnie silniku co ja mam w roverze czy jednak auto dobrze się sprawuje po tym zabiegu i nie ma co się bać i jakiego typu instalację wtedy zastosować dodam że auto ma udokumentowany przebieg 125tys. km także w dość świeżej kondycji .
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 12:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 16:20
dafit napisał/a:
chciałbym się dowiedzieć konkretnie czy występują jakieś przeciwwskazania co do instalacji LPG w tym konkretnie silniku co ja mam w roverze czy jednak auto dobrze się sprawuje po tym zabiegu i nie ma co się bać i jakiego typu instalację wtedy zastosować dodam że auto ma udokumentowany przebieg 125tys. km także w dość świeżej kondycji .
Zakładaj sekwencyjną instalację i śmigasz aż miło.
Tylko instalacja musi być założona przez kumatych gaziarzy, najlepiej polecanych w twojej okolicy. Ten silnik spisuje się świetnie na LPG, ja śmignąłem dopiero 35 tys i nie miałem żadnych problemów w tym czasie
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 19:06
dafit nie ma żadnych przeciwskazań do zagazowania tego silnika
ja mam zrobione na gazie na tym samym silniku ponad 120000 bez żadnych problemów
oczywiście trzeba wymieniać filtry, kable świece co jakiś czas (ale na PB też trzeba ) no i warto wypytać o renomę gaziarzy u których będzie montowana instalacja i trzeba zamontować sekwencję - później tylko ładować gaz i jeździć
no i warto nie zapominać żeby w zbiorniku było min 1/3 stanu benzyny (osobiście jeżdżę z pełnym)- inaczej zatrzesz pompę paliwa
pozdr
darek
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum