Wysłany: Nie Lis 29, 2009 23:37 [R 216] Rover 200 a 25 lub MG
witam chcialbym sie zapytac czym sie roznia auta rover 216 a 25 czy MG? Poniewaz mam Roverka 216 SI i chcialbym sobie kypic anglika 25 lub MG z tym albo lepszym silnikiem i teraz mam pytanie czy czy silnik podejdzie do mojego jak bym chcial wymienic? i czy jest jakas mozliwosc zalozenia pszodu auta z np. 25 z tymi okraglymi lampami do mojego??? jakie inne rzeczy staja na przeszkodzie??
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 23:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 11:10 Re: [R 216] Rover 200 a 25 lub MG
rusex napisał/a:
witam chcialbym sie zapytac czym sie roznia auta rover 216 a 25 czy MG? Poniewaz mam Roverka 216 SI i chcialbym sobie kypic anglika 25 lub MG z tym albo lepszym silnikiem i teraz mam pytanie czy czy silnik podejdzie do mojego jak bym chcial wymienic? i czy jest jakas mozliwosc zalozenia pszodu auta z np. 25 z tymi okraglymi lampami do mojego??? jakie inne rzeczy staja na przeszkodzie??
Nie wiem jak z silnikiem, ale przód da się przełożyć. Niedawno jedna z Pań z forumowego grona sprzedawała dwusetkę z przodem od 25-ki . Kwestia tylko czy to się opłaca - dużo mniejsza dostępność lamp do tego modelu u nas (tym samym pewnie większe ceny)
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 13:02
W jakimś temacie niedawno pisało co trzeba zmieniać. Poszukaj pewnie znajdziesz. Nowsze silniki mają cewki, stare palec i kopułkę i w ogóle tych różnic było trochę.
Poza tym zalezy co masz na mysli mówiąc lepszy silnik, jesli vvc to jeszcze więcej rzeczy trzeba wymianiać, np. wypadało by skrzynie zmienić.
z dostępnością części ja akurat nie zauważyłam problemu, ale może po prostu nie było potrzeby
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 13:21
zouza napisał/a:
z dostępnością części ja akurat nie zauważyłam problemu, ale może po prostu nie było potrzeby
zouza, ja po stłuczce z miesiąc czekałem na europejskie lampy, z giełdy mi koleś przez tyle czasu przywoził(a jeździ regularnie - z tego żyje że przywozi części dla mechaników), i co z tego wyszło - jedna jest anglikiem . Dobrze że na przeglądzie to przeszło .
czy czasem maska nie jest prawie że identyczna tylko że rover 25 ma rant na środku i przód bardziej ścięty? Jakby przerobić troszkę grill w 200 to chyba by pasowała nie?
taki ot
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
a doszly do mnie sluchy ze swiatla np. soczewkowe (tuningowe) od rovera 200 nie zabardzo pasuja do hatchback 5 dzwiowego tylko pasuja do 3 dzwiowego czy to prawda??
a doszly do mnie sluchy ze swiatla np. soczewkowe (tuningowe) od rovera 200 nie zabardzo pasuja do hatchback 5 dzwiowego tylko pasuja do 3 dzwiowego czy to prawda??
bzdury pasuje i do 3D jak i do 5D
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum