_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Jak chodzi o 'ogólnego' mechanika to mogę polecić http://www.autozyk.pl w Dąbrówce. Dużo zależy jak Sknerko wspomniał co się dzieje. Szukałem jakiegoś w poznaniu ale nie znalazłem nikogo uczciwego robiącego w sensownych pieniądzach.
Szukałem jakiegoś w poznaniu ale nie znalazłem nikogo uczciwego robiącego w sensownych pieniądzach.
Niestety
MG TF 160 srebrny pocisk
Chłopie jedź do pierwszego lepszego mechanika co ogarnia BMW E46 to są takie same hample, te rzeczy to bym sam ogarnął pod blokiem czy na podwórku.
[ Dodano: Pią Wrz 11, 2015 19:43 ]
Do wymiany czujnika to nawet zderzaka nie trzeba zdejmować
MG TF 160 srebrny pocisk
jak masz osłone pod silnikiem to odkręć z przodu i od dołu dojdziesz z palcem d.... yhm wiesz w czym
MG TF 160 srebrny pocisk
Dominoz tego typu naprawy jak sam nie ogarniesz to właśnie auto ZYK jest ok. Wymiękają natomiast w momencie jak już trzeba bardziej skomplikowanego przy silniku albo sieje dziwnymi błędami na kompie. Tylko niestety z Dąbrówki jest potem problem z powrotem do poznania.
Jak dopiero co kupiłeś auto jedź do Puszczykowa, chłopaki za darmo sprawdzą Ci, czy wszystko w aucie ok i w razie czego będziesz naprawiał. To chyba najlepszy warsztat w okolicy i na roverach zna się bardzo dobrze. Odkąd kupiłem auto jeżdżę tylko tam.
dexter77 po tym jak robiłem u nich sprzęgło i zbieżność mi zostawili tak, że jedno koło jechało prosto, drugie skręcało, a pompkę sprzęgła przykręcili tylko na 1 śrubę (dziwiłem się czemu mi w różnych momentach sprzęgło łapie...) to puszczykowo traktowałbym z 'lekką' rezerwą.
A mnie w Puszczykowie rozje....i silnik 1.8, więc na pewno ich nie polecę, bo auto odbierałem przy pomocy rzecznika praw konsumenta. Kiedyś robili dobrze, ale po mnie jeszcze kilku znajomych też narzekało więc ja bym z duża rezerwą traktował ten warsztat.
MG TF 160 srebrny pocisk
no to warsztaty które kiedyś były polecane na forum tracą renomę, dobry temat, jednak jak się samemu nie przypilnuje to zostaje tylko "będzie pan zadowolony"
strach oddawać auto do warsztatu
Dominoz, jak masz jakiegoś zaufanego mechanika który wcześniej serwisował jakieś Twoje inne auto to jedz do niego. Hamulce to hamulce jakichś wodotrysków tam nie ma
Jedyny mechanik, którego mogę polecić, do którego jeżdżę ja i rodzinka to właśnie AUTO-ZYK w Dąbrówce. Mają swój oddział w Poznaniu ale tam tylko byłem zbieżność ustawiać więc ciężko cokolwiek o nich powiedzieć.
Jakbyś potrzebował żeby Cię zawieźć/odebrać od jakiegoś mechanika czy coś to pisz na priv.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum