Wysłany: Sro Lut 10, 2010 00:18 [R420D]Tajemniczy przycisk strona kierowcy przy prawej nodze
Mianowicie chodzi mi o przycisk który niewiem nawet do czego służy a jest w moim rowerku po stronie kierowcy przy prawej nodze, posiadam ksiązkę do tego auta lecz po niemiecku a z braku znajomości języka niewiem oco chodzi. może ktoś wie co to??
_________________ Mój pierwszy ROVEREK
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 00:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 00:28
Gdzieś widziałem w jakimś wątku na forum i wciska się ten przycisk po zadziałaniu zaworu odcinającego paliwo, żeby go "otworzyć" ale ręki nie dam sobie uciąć...
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
To jest tzw wstrząsówka, czyli jak słusznie zauważył filo, przycisk który odcina zasilanie pompy paliwa. Działa on na takiej zasadzie, że podczas wypadku, dachowaniu itp czyli podczas dużego wstrząsu odcina zasilanie pompy paliwa aby zapobiec ewentualnemu pożarowi czy wybuchowi. Czasami może się zdarzyć, że ów włącznik może zadziałać przy wjechaniu w konkretną dziurę lub krawężnik. Żeby ponownie przywrócić prace pompy paliwa wystarczy przycisnąć umieszczony u góry przycisk i pompka pracuję jak dawniej.
to się nazywa bezwładnościowy wyłącznik paliwa. Ma za zadanie odciąć dopływ paliwa do silnika gdy dojdzie wypadku. Żeby przywrócić pracę pompki po wypadku trzeba wcisnąć ten guzik
[ Dodano: Sro Lut 10, 2010 01:00 ]
czyli w skrócie tak jak napisał Tomek1212,
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum