Wysłany: Sro Mar 17, 2010 21:19 Dwa krotkie pytania
Witam,
mam dla was krótkie pytania bo nic konkretnego nie mogę znaleźć
1.) Ile zrobi Freelander R4 Diesel z silnikiem L-serie na jednym baku i ile ma średniego spalania z przyczepa pusta + np z ładunkiem 1,2t
2.) Jakie są koszty za bramki na A4 z Mysłowice - Jędrzychowice (granicy w Görlitz) w jedna strone? Bylem na stronie www i tam pisze ze ~15zl za autko z laweta na cały odcinek
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 21:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 22:15 Re: Dwa krotkie pytania
Remi55 napisał/a:
Witam,
mam dla was krótkie pytania bo nic konkretnego nie mogę znaleźć
1.) Ile zrobi Freelander R4 Diesel z silnikiem L-serie na jednym baku i ile ma średniego spalania z przyczepa pusta + np z ładunkiem 1,2t
Nie wiem
Remi55 napisał/a:
2.) Jakie są koszty za bramki na A4 z Mysłowice - Jędrzychowice (granicy w Görlitz) w jedna strone? Bylem na stronie www i tam pisze ze ~15zl za autko z laweta na cały odcinek
a normalnie ile średnio pali lub na jednym baku się zrobi jak sie jedzie max. 100-120km/h
[ Dodano: Sro Mar 17, 2010 22:42 ] Tomek1212, A to czemu tak to jest Ale dziwne myślałem ze trzeba płacić, to czemu taki krotki odcinek jest płatny a resztę nie
Ale dziwnie
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Odcinek Katowice-Kraków jest płatny z racji tego, że powstał jako pierwszy. Na reszcie trasy jeszcze nie zdążono zrobić bramek. Choć ten stan nie potrwa długo
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
To jest właśnie najdziwniejsze, ze płacimy (i to słono) za krótki odcinek, który na dodatek jest ciągle remontowany i jeszcze znajduje się na nim fotoradar, podczas gdy reszta jakże wspaniałej autostrady która swym zasięgiem obejmuję niemalże cała Polskę jest bezpłatna.
Uważam ze powinno być wszędzie bez płatne tak jak w Niemczech w końcu każdy za to płaci z podatków
Tu jest troszkę inaczej, koncesjonariuszem A4 jest Stalexport i to on "odzyskuje" pieniądze włożone w budowę i remonty tej "drogi". Czy robi to dobrze to już długa historia
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Moi drodzy panowie, proponuję zapoznać się lepiej z tematem, zanim zaczniecie dyskusję. To wcale nie taka prosta i jasna sprawa z tymi opłatami: że niby wysokie, a w ogóle nie powinno ich być. Nie wieszajmy od razu psów na Staleksporcie, bo np. remonty to wcale nie ich wina. Chcemy mieć porządną drogę, ale musi być za darmo?
Ja mowie tylko ze jak już inne drogi i autostrady w Polsce są za free to czemu taki krotki odcinek jest płatny Tak ze albo wszystko albo nic Niech zrobią Vigniety i ok
Według mnie to bardzo prosta sprawa. Droga była zrobiona po kosztach, oszczędzano na masie, dlatego non stop jest remontowana. Jeżdżę (a właściwie jeżdziłam !) tą pseudoautostradą kilka razy w roku i zawsze są jakieś remonty - zwężenia, ograniczenia i korki. 3/4 drogi jest rozpiep... Beznadzieja. Poza tym jeżeli zarządca drogi nie jest odpowiedzialny za remonty to za co jest odpowiedzialny - tylko za zbieranie kasy ? Koszt 16 zł za odcinek około 80km ? I takie samo zdzieranie z motocyklistów ?
płacimy (i to słono) za krótki odcinek, który na dodatek jest ciągle remontowany
A czy przypadkiem te ciągłe remonty nie skończyły się w październiku zeszłego roku?
Pluum napisał/a:
Według mnie to bardzo prosta sprawa. Droga była zrobiona po kosztach, oszczędzano na masie, dlatego non stop jest remontowana. Jeżdżę (a właściwie jeżdziłam !) tą pseudoautostradą kilka razy w roku i zawsze są jakieś remonty - zwężenia, ograniczenia i korki. 3/4 drogi jest rozpiep... Beznadzieja. Poza tym jeżeli zarządca drogi nie jest odpowiedzialny za remonty to za co jest odpowiedzialny - tylko za zbieranie kasy ? Koszt 16 zł za odcinek około 80km ? I takie samo zdzieranie z motocyklistów ?
Tylko z jednym można się zgodzić, droga była źle zrobiona i niestety remonty były i będą konieczne. Skąd pomysł, że zarządca drogi nie jest odpowiedzialny za remonty? I dlaczego niby motocykliści mieliby płacić mniej?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum