Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 08:30 [r200 2.0 sdi] Zachowanie się nienabitej klimatyzacji
Witam!
Mam szybkie pytanie, gdy klimatyzacja jest nie nabita to co powinno się stać, gdy będę chciał ją włączyć:
1 - włączy się i będzie pracować, ale nie będzie wiało chłodem
2 - włączy się, a następnie wyłączy
3 - nie włączy się
Dzięki
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 08:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Pią Kwi 16, 2010 09:33 ]
jeśli wszystkie czujniki są sprawne to nie dopuszczą by włączyła się sprężarka bez ciśnienia gazu, zaświeci się tylko kontrolka że klima włączona,
Jeśli gazu jest za mało to może się na chwilę włączyć po czym się wyłączy
Żeby klima się uruchomiła musi być nadmuch włączony. A kwestia kontrolki to nie pamiętam jak jest dokładnie, ale wydaje mi się że przy nie nabitej klimie tez powinna się zapalić przy:
1. Zapalonym silniku
2. włączonym nadmuchu na minimum 1
3. przy wciśniętym przycisku od klimy
Oczywiście jeśli żarówka jest sprawna
Ja aktualnie tak mam, nienabita klima i po wciśnięciu przycisku i włączeniu nawiewu na którykolwiek bieg poprostu zapala się lampka od klimy, ale klima się nie załącza.
A stąd że w chłodnicy od klimatyzacji jest dziura wielkości palca od roku wiec wątpie ze coś sie uchowało.
Sprężarka sie nie załącza, natomiast wiatraki i kontrolka tak.
a skąd mam wiedzieć czy mam klimatyzacje?
Mam Rovera 200 is raczej bogato wyposażona wersja ale klima jeśli jest to nie działa albo jej poprostu nie ma tylko skąd mam wiedzieć czy wogóle jest?
nie bardzo łapię? masz przycisk A/C na kokpicie gdzieś? masz dwie chłodnice przed silnikiem?? Rurki aluminiowe pod maską? .itd. a najlepiej wejdz na allegro i zobacz jak wygląda wersją z klimą pod maską.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum