Wysłany: Sro Maj 19, 2010 18:34 [MGZR 160] naciąg paska bez sprężyny
Witam,
kupiłem rolkę napinającą taką manualną do której przymocowana powinna być sprężyna aby odpowiednio naciągnąć pasek. Nie było jej w zestawie a poprzednia się rozleciała.
Czy i jak mogę ustawić naciąg paska bez tej spręzyny ? Albo skąd ją wziąść ?
Moze ktos ma tą spręzynę w poblizu katowic tak z 40 km to bym podjechał i odkupił.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 18:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Oczywiście mowa o rolce paska rozrządu ? Nie wiem jak to jest w tym modelu, ale zazwyczaj ta sprężyna służy tylko i wyłącznie po to, aby trzymała jako tako rolkę gdy właściwa śruba trzymająca się popuści. W praktyce niewiele to daje, jak jej nie mam to nie zakładam.
luzuje sie tą główną i tą mniejszą i wtedy sprężyna naciąga rolke za ten uchwyt bliżej mniejszej śruby dokręca sie mniejsza aby się nie przestawiał i wtedy główną.
odkręciłem ale znam to ustawienie bo jest ślad na głowicy więc mogę ustawić identycznie .
Ato wtedy bedzie ok na 100% ?
powiedzmy na 90% zależy też od nowego paska i rolki, ale raczej nie powinno być źle, to nie jest zegarek
możesz dla pewności o milimetr podciagnąć, ale na prawdę minimalnie, bo zaraz zacznie Ci pompa wody świszczeć, a to też nie dobrze
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
w trakcie pracy, to ona tego napinacza nie utrzyma jest po prostu za delikatna
ta sprężyna służy tylko do napięcia paska podczas zakladania, potem się dokręca śruby i koniec jej roli. Po chyba 15 tysiącach trzeba śruby popuścić, żeby sprężyna docisnęła rolkę do wyciągniętego paska, ale potem znowu trzeba odpowiednio śruby docisnąć
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
hej Steryd podaj koszt wysyłki + ile za sprężynkę i numer konta to przeleje Ci kase albo za pobraniem na PW wysłałem Ci adres. nawet nie szukam już w pl bo nigdzie nia ma a z anglii to bede czekac 1-1.5 tygodnia a tak w liście poleconym szybciutko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum