Wysłany: Pon Lut 15, 2010 20:15 [R200 '98 1.4 16v] problem z chłodzeniem
Witam mam następujący problem nie załącza mi się wentylator i nie ma dobrego obiegu a dokładnie na dam zdjęcie
wymieniłem termostat , kupiłem nowe czujniki od temperatury dodam jeszcze że samochód się zagotuje a na liczniku temperatura jest na środku jeszcze nigdy nie była na samej górze .
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 15, 2010 20:18, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 20:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z pod korka od zbiornika z płynem ? A wiesz ze tego nie wolno odkręcać gdy jest gorący płyn ?
Może chłodnica Ci się przytkała i niema obiegu lub masz zatartą pompę wody i nie chodzi.
Chodź dziwne jest trochę to że wskaźnik temp. Ci pokazuje normalną temperaturę.
Jeśli wskażnik pokazuje temperature po srodku a sie gotujesz to na 100% masz:
1. Walniety korek od zbiornika wyrównawczego (koszt nowego okolo 15zł w kazdym motoryzacyjnym mowisz ze od poldka)
2. Zapowietrzony układ z powodu korka zapewne
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
właśnie jeżeli chodzi o wskaznik temperatury do dochodzi dokładnie do połowy i dalej ani nie drgnie a drugie to że na zdjęciu ten drugi wąż gruby czarny który wchodzi w metalową rurkę połączoną z termostatem jest cały czas zimny tak jak nie było by obiegu już nie wiem co może być .
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 21:00
U mnie gdy się włacza wentylator to wskazówka też jest na połowie (tzn jakies 2 mm poniżej środka) ktoś kiedyś pisał że ona sie wyżej nie podnosi. Niewiem jak u mnie z tym wężem co u ciebie ciągle zimny
jutro zobaczę
Może masz spalony bezpiecznik od wentylatora?? to ten sam co tylna wycieraczka sprawdź
U mnie gdy się włacza wentylator to wskazówka też jest na połowie (tzn jakies 2 mm poniżej środka) ktoś kiedyś pisał że ona sie wyżej nie podnosi. Niewiem jak u mnie z tym wężem co u ciebie ciągle zimny
jutro zobaczę
Może masz spalony bezpiecznik od wentylatora?? to ten sam co tylna wycieraczka sprawdź
Tylna wycieraczka chodzi a wentylator wogulemi się nie zalącza
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 21:13
Możesz sprawdzic na krótko czy wentylator działa bo może on jest winny, Ale nie wiem jak z tymi węzami czy tamten ma byc zimny czy tez nie.. Jeśli nie to termostat nie przepuszcza...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum