wacek, Literki RF jest to oznaczenie konstrukcji nadwozia dla ROVER'a 200 tzw. "okrąglak" produkowanego w latach 1995.11 do 2000.03 oraz ROVER'a 25 produkowanego od 1999.09 do samego końca. (III gen)
Były też ROVER'y 200 XW produkowane od 1989.10 do 1995.10. Są to tzw "kanciaki" 200, 400 (sedan), Coupe, Cabrio, Tourer. (II gen.)
Były też ROVER'y 200 XH produkowane od 1985.03 do 1989.09 (I gen.)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
nie "si" bo "si" wiem jak wygląda to jest "is" "i" z czerwona kropką naklejka wykonana metoda wypukłą, jutro zrobię fote to zobaczyta
to "is" nie jest z takiego materiału jak "si" i jak samo logo 200
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Czw Wrz 30, 2010 18:25
IS to była jakaś wersja bodajże wyposażeniowa w jakimś kraju, z postu kolegi wynika, że w Belgii. Nie umiem tego teraz znaleźć, ale ktoś o tym pisał Tomi??
Ale z tyłu elektryczne czy tylko z przodu? Bo jak z przodu to żadna rewelacja, były tylko z takimi wypuszczane, nie było manualnych
Dla porównania np. ja mam najuboższą wersję, czyli welurowa tapicerka, bez ABS, jedna poducha, manualne lusterka, bez szyberdachu, bez klimy, bez przeciwmgielnych przednich (bo tylne raczej też wszędzie były)
Może naprawdę ktoś nakleił sobie te litery? Rover raczej dał by listerki tego samego rodzaju co napis "200".
Wysłany: Pią Paź 01, 2010 22:05
Agrotuning jak nic. Dzisiaj na składzie Roverków z UK spotkałem MG ZS 2.5 V6 z agronaklejką w chromie V8. Ale żeby się upewnić zerknęliśmy z właścicielem pod maskę, oczywiście miał tam V6
Kiedyś widziałem podobny temat i też chłopak chciał się dowiedzieć co to za znaczek, tylko on chyba miał go przy bocznych listwach drzwi z przodu przyklejone i przypominam sobie, że chyba wyszło że to jednak jest jakaś specjalna wersja.
Dodam jeszcze od sobie, że nawet często przeglądając R200 na allegro widziałem roverka z takim znaczkiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum