Wysłany: Wto Sty 07, 2014 21:59 [R200] Problem po wymianie uszczelki pod głowicą.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1999
Mój rover miał typowe objawy uszkodzenia uszczelki pod głowicą. Oddałem więc moje autko do mechanika. Ten wymienił uszczelkę. Niestety problem nadal występuje. Wymieniono termostat. Pomimo to po rozgrzaniu silnika załącza się wentylator w chłodnicy, a sama chłodnica jest zimna. Nie działa duży obieg. Proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 07, 2014 21:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Rzeczywiście należało porządnie odpowietrzyć układ. Tak też zrobiono. Teraz chłodnica nagrzewa się. Pojawił się jednak kolejny, chyba większy problem. W układzie jest za duże, zdecydowanie ponad normę ciśnienie. Przy odkręceniu korka wyrzuca całą zawarość układu. Czy możliwe, że głowica ma jakieś mikropęknięcia?
Na gorącym silniku, odkręcenie korka zbiorniczka tak się właśnie zazwyczaj kończy. Dla świętego spokoju wymień korek zbiorniczka, bo mógł się uszkodzić w nim zawór. W sklepie poproś o korek od Poloneza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum