Wysłany: Pon Lis 29, 2010 21:09 [R 220 coupe] Problem z alarmem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam , niedawno udało mi się kupić Rovera 220 coupe z uszkodzonym sprzęgłem . Po przyjechaniu do sprzedającego okazało się ze zgubił on również kluczyk wraz z pilotem do alarmu . Nie posiadał on również kodu do immobilizera . Mimo to po odpowiednim utargowaniu ceny zakupiłem ten samochód i przywiozłem na lawecie do domu . Akumulator został odpięty przez poprzedniego właściciela , wiec przypuszczam ze alarm się zresetował . Sprzęgło mam już rozebrane i zamówiony nowy komplet . Zamówiłem również na allegro używaną stacyjkę z kluczykiem i pilotem i zastanawiam się jak ten samochód odpalić po zamontowaniu zamówionych części . Czy ktoś może mi pomóc i podpowiedzieć jak zaprogramować używany pilot . Czy konieczna jest wizyta u specjalisty elektronika z całym samochodem , czy mogę podesłać mu sam komputer i pilot i to wystarczy do zaprogramowania pilota pod ten komputer. Czy ktoś zna sposób by całkiem odłączyć immobilizer lub inny sposób na odpalenie tego samochodu . Bardzo proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 21:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 11:30
Konieczna jest wizyta u osoby posiadającej komputer do roverków - testbook . Można też spróbowac dogadać się z taką osobą i jeśli będzie miała podobny wóz w warsztacie można podesłać komplet komp+imo+pilot do zaprogramowania. Do wycięcia całkiem imo również jest potrzebne przeprogramowanie kompa czyli dostęp do testbooka.
Poszukaj na forum - była opisana w limanowej osoba, która co prawda nie miała testbooka ale oferowała programowanie pilotów do roverków warto zadzwonić i zapytać.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ok , a gdzie znajdę sterownik od imo u siebie w samochodzie , z tego co zauważyłem z stacyjki wychodzą dwie wiązki kabli jedna jest wpięta w okolicy bezpieczników , natomiast druga w luźna kostkę . Wydaje mi się ze sama stacyjka nie posiada w sobie imo ale może się mylę . Wygląda ona tak http://moto.allegro.pl/ro...1327504496.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum