Z tylu silnika pod kolektorem dolotowym ,pomiedzy skrzynia biegow i silnikiem ,ale bardziej z lewej (na obudowie kola zamachowego) w pozycju poziomej ,wtyczka zwrócona ukosnie do gory i w lewo (stojac przed autem) jest czujnik walu korbowego .Zdiecie tylko od dolu auta mozna zrobic i to tez ciezko. Trzyma sie na srubke 7mm chyba ,nie pomyl z impulsatorem predkosciomierza (srubka nr.10 ) jest niedaleko w skrzyni biegow i tylko jak nie masz ABS-u. Czujnik walka rozrzadu, jesli masz aparat zaplonowy to go nie ma, jesli zaplon bez aparatu to po odkreceniu pokrywki na cewkach jedyny czujnik (na walku wydechowym) nie sposob nie zauwazyc. Pozdr.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Wrz 30, 2010 21:11, w całości zmieniany 1 raz
aha a moze ktorys z nich jest do 1,6 bo w aukcji pisze do 1,4 i 1,6 mam jeszcze jedno pytaniej czy wystarczy wymienic to czy kable co do tego ida tez wymieniac i jak najlepiej dostac sie do czujnika lepiej z kanału czy jak ?:D
tak ewidentnie czujnik kable raczej sie zepsuc nie mogły teraz odpala normlanie ,ale jak były upały to wystarczyło żeby silnik sie nagrzał to juz nie mogl odpalic musiał ostygnąc wszystko było wymienione oprócz właśnie tego czujnika i z tego co sie dowiedziałem to on odpowiada za to
tak ten po lewej jest uszkodzony sprzedający mnie poinformował hmm ja chciałem sie dostac od gory ale za nic nie mogłem musze na kanał z tym jechać dzięki za pomoc wszyscy macie u mnie Pomógł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum