Wysłany: Czw Cze 23, 2011 23:44 [Honda Civic 2.0] Samochód nie zapala prawidłowo
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam
Mam pewien problem kupiłem 3 miesiące temu Honda Civic 2.0 iTD Fastback MB7 86 KM 98'.
Zawsze po przekręceniu kluczyka zapalała bez najmniejszego problemu a dzisiaj ku zdziwieniu przekręcam kluczyk tak stuknęło "pyk" i nie zapaliła wróciłem przekręciłem za chwilę z powrotem znów "pyk" lekko szarpnęło autem i nie zapaliło, no to znów i tym razem zapalił elegancko - silnik zaczął pracować jak zawsze.
Co się może dziać jaka może być przyczyna takiej sytuacji bo próbowałem wyszukać odpowiedzi na forum jednak nie udało mi się znaleźć. Bardzo Proszę o Pomoc i dziękuje z góry.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 23, 2011 23:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wiesz przekręcam kluczykiem i nic zaświeca się od ABS kontrola i zaraz gaśnie, za chwilę znów przekręcam i idzie na strzała od ręki i chodzi elegancko jak przedtem. Nie dusi go ani nic tylko po prostu zero odzewu przekręcasz i nic za chwilę znów przekręcasz i pali.
Otwórz maskę, zobacz jak wygląda przewód masowy idący z klemy akumulatora do najprawdopodobniej pasa przedniego. Popatrz się na rorusznik i kable, które do niego dochodzą - być może zaciski, dzięki którym są one podłączone do rozrusznika skorodowały i nie przewodzą prądu jak trzeba. Możesz też zapobiegawczo przeczyścić drobnoziarnistym papierem ściernym wszelkie połączenia masy (kabel - buda w komorze silnika). Ustrojstwo lubi się też utleniać. jak to nie pomoże - wtedy pojedź do mechanika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum