Wysłany: Pią Cze 17, 2011 22:46 [R820 coupe] Gdzie jest bezpiecznik lampki bagażnika?
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Montując dzisiaj zmieniarkę zrobiłem głupotę, że sam się dziwię i podłączyłem na chwilę masę zmieniarki do plusa lampki w bagażniku, efektem czego przestała ona świecić.
Zmieniarkę podłączyłem już jak powinna być, ale lampka nie świeci. Żarówka sprawna, ale nie mogę nigdzie zlokalizować bezpiecznika od tej lampki.
Czy ktoś mnie oświeci?
W zamian za odpowiedź sypnę punktem "pomógł"
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 17, 2011 22:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pewnie gdzieś pod kierownicą.. Zobacz czy nie masz upalonego jakiegoś bezpiecznika..
a ja się podepne pod temat... gdzie macie zmieniarkę zamontowaną.. bo u mnie w ogóle nie ma?.. i czy powinna być?
Perez, bezpiecznik nr 25 (10A) w tej malutkie listwie z bezpiecznikami, która znajduje się w bagażniku z lewej strony pod tą czarną tapicerką.
Sprawdź jednak czy nie zepsuł się switch w zamku, bo to one lubią padać i wtedy znika oświetlenie bagażnika.
Matexx, zmieniarka oryginalnie powinna się znajdować na samym środku bagażnika podwieszana od góry pod tylną półką (w pozycji poziomej). Ja u siebie jednak mam zamontowaną z lewej strony w tej niewielkiej wnęce koło lewej lampy (w pozycji pionowej).
Zrezygnowałem z oryginalnego położenia gdyż mocno to ogranicza przestrzeń bagażową na wysokość, a często wożę w bagażniku ponton z silnikiem spalinowym co niemalże w 100% wypełnia cały bagażnik.
Dzieki za pomoc, tak samo mam zamontowana przy lewej lampie, a miejsce na fabryczną przeznaczam na wzmacniacz.
[ Dodano: Sob Cze 18, 2011 13:25 ]
Nie mogę zlokalizowac tej malutkiej listwy za czarna tapicerka.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Musisz wyjąć całkiem (albo sporo odchylić) te tapicerkę i tam za wzmocnieniem powinna się znajdować. Powinieneś ją namierzyć po kablach. Na pierwszy rzut oka nie widać, bo jest ukryta za tą blachą wzmacniającą. Przynajmniej tak jest w sedanach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum