Wysłany: Pią Gru 16, 2011 18:41 [r400] Zagubiony pilot alarmu
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam kolegów, wczoraj chciałem poprawić zasięg pilota od alarmu poprzez przylutowanie cieniutkiego kabelka do tranzystorka w pilocie no i się nie udało ponieważ jak chciałem przylutować kabelek to całkowicie odlutowały się nóżki od tranzystorka tranzystorek nazywa sie r25 co teraz ....
Ostatnio zmieniony przez Bialy1990 Sob Gru 17, 2011 10:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 16, 2011 18:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
zaprogramujesz pilota na podstawie centralki alarmu, wystarczy znalezc kogos w okolicy z testbookiem. Koszt jakies 100zl. Przy okazji moga Ci odczytac kod immo do wklepywania kluczykiem
[ Dodano: Sob Gru 17, 2011 18:27 ]
alternatywa wyciecie immo ze sterownika i obejscie rozrusznika
Nie trzeba mieć testbooka ani starego pilota, aby zaprogramować nowego.
Można użyć programatora pilotów LUCAS. W Lublinie taki programator posiada firma Chrust. Potrzebny jest samochód oraz pilot/y do zaprogramowania (a ściślej przypisania do samochodu). Przypisanie do auta pilota 17TN kosztuje u nich 150zł.
Być może w innych miastach również są wyspecjalizowane zakłady, które oferują takie usługi.
a jak chcesz wywalic fabryczny alarm to wez pod uwage ze centralka ingeruje m.in w prace klaksonu, kierunkowskazow, lampki w podsufitce. Jak dla mnie to latwiej dorobic pilota i reszty nie ruszac
[ Dodano: Pon Gru 19, 2011 09:54 ]
o centralnym i uderzeniowym nie wspominajac
ale kolega nie chce wylaczac alarmu i immo tylko wymienic na inny bo nie ma pilota. Aco do wylaczania to pisalem juz wczesniej ze wystarczy wyciac ze sterownika i obejsc rozrusznik i nie trzeba nic grzebac przy centralce immo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum