Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Jako, że przejechane miałem po pierwszej wymianie rożrządu ponad 60 tys km a na tyle dali gwarancję, a na domiar złego siostrze w mazdzie po takim przebiegu porwało pasek. zaprowadzilem na wymiane. Wymienieli bo części zamówione były koszt 790 zł z robotą, a przy odbiorze mechanik (nie właściciel) oznajmił ze następnym razem mam przyjechac po co najmiej 100 tyskm. Bo czytali sprawdzali i wynypali ze według DEKRY wymiana jest co 140 tys km. I rzeczywiście paski troche podtarte a rolki jak nowe żednych luzów ani szumów. Oddali bo dobre. Ustawiali na znaki, a nie na flamaster i jest różnica w odpalaniu duża.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 19:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja tez wymieniałem ostatnio rozrąd. na znakach zaznaczonych białym flamastrem palił bardzoi zle. znalezli oryginalne i pali o wiele lepiej, zostało mi ustawienie kąta wtrysku i bedzie git. mi mechanik powiedział ze spokojnie moge przejechac na tym rozrzadzie 140tys. km.
mi_sza1, Na orig. Czesiach MG Rover jest 120 tys km chyba co już nie pamietam. Lepiej jest tak wymienić co 80tys lub co 5lat
W mojej 220SD bylo to samo po 80 tys wymieniłem pasek i w sumie rolki jak nowe Ktoś tu na forum wymienia tylko paski bez rolek Ale jak zrobisz to sobie sam to można tylko paski wymieniać bo jak będzie coś z rolkami to będzie to w sumie słychać i w tedy można za reagować. Tylko czy warto to juz niech sobie każdy sam na to odpowie
Dobrzy mechanicy jak na znaki
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
sprawdzali i wynypali ze według DEKRY wymiana jest co 140 tys km.
Taki przebieg zalecał producent na fabrycznym rozrządzie. Kolejne wymiany robi się po 80-90tys.km Ja u siebie po raz drugi wymieniłem rozrząd po przebiegu ok. 90tys.km i pasek wyglądał bardzo dobrze.
mi_sza1 napisał/a:
a na domiar złego siostrze w mazdzie po takim przebiegu porwało pasek.
W innych markach mogą być różne przebiegi, po których należy wymienić rozrząd.
mi_sza1 napisał/a:
a rolki jak nowe żednych luzów ani szumów. Oddali bo dobre.
Możesz sobie je tylko zostawić na pamiątkę. Tego typu części nie używa się ponownie.
mi_sza1 napisał/a:
Ustawiali na znaki,
Bo tak się powinno robić.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum