Wysłany: Czw Lip 12, 2012 15:49 [rover200]problem z komputerem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
witam pad mi sterownik moduł przekaznik czy jakos tak wie ktos czy mozna to naprawic czy trzeba kupic nowy.Auto ma imobilaizer czy po wymianie na nowe nie bedzie tzreba programowac na nowo imo
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 12, 2012 15:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Lip 14, 2012 17:46
tak stwierdził mechanik ufam mu dokładnie nie wiem jak to się nazywa ale chyba jest to zespól przekaźników takie czarne małe pudełko znajduje się obok komputera leszczu kiedyś mi pisałeś bym wymienił czujnik tem wyczyścił przepustnice wszystko zostało sprawdzone i dalej lipa.A co naj lepsze ze bez czujnika wszystko hula jak należny tylko go zamontuje temperatura skoczy do 85 stopni i zaczyna szaleć narazie śmigam bez czujnika
Zespół przekażników nie ma żadnego związku z obrotami. Krokowiec też tu nie jest winny gdyż po uchyleniu przepustnicy on już nie działa. Który czujnik pokazuje 85 stopni? I jak te wskazania mają się do temperatury rzeczywistej. Niech mechanik sprawdzi wskazania czujnika temperatury do ECU.
Wysłany: Nie Lip 15, 2012 08:04
A mogę wiedzieć co to jest te ECU. chodzi o czujnik temperatury podczas pracy samochodu z podłączonym czujnikiem temperatury auto jest nie sprawne a bez czujnika śmiga jak zlotu może ktoś domyśla się co jeszcze można sprawdzić jak nie te przekaźniki to co?
ECU to skrót od angielskiej nazwy sterownika. A czy przy odłączonym czujniku wentylator ci nie pracuje? Bo powinien jeżeli masz odłączony ten z dwoma stykami.
Skąd wiesz że temperatura skacze akurat na 85 st.? I czy te 85 jest zawsze, niezależnie od temperatury rzeczywistej? I czy jeżdzisz z włączonym wentylatorem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum