Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1999
Witam, wprawdzie nie jestem posiadaczem R200 ale moja Mama już owszem
Od dłuższego czasu borykamy się z problemem prądu. Samochód był już u 3-4 różnych elektryków i każdy niby robił ale chyba nie do końca.
Oto objawy: gdy jest sucho, gorąco, mróz -30* itd to samochód odpala bez problemów zawsze za pierwszym razem. Problem pojawia się gdy są obfite opady deszczu - wtedy zazwyczaj nigdy nie odpala i przy dłuższych opadach rozładowuje się akumulator. Dzisiaj podczas burzy i wjechaniu w kałuże zgasł po czym po kilku przekręceniach odpalił....
ma ktoś jakieś pomysły?
dzieki za wskazówki.
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 19, 2012 15:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Pią Lip 20, 2012 18:39
Też bym obstawiał cewkę. Miałem podobną historię w R111. Po wjechaniu w wodę gasł natychmiast. Chwila przerwy, osuszenie i już ok. To momentu aż już wcale nie zapalił. Wymiana cewki (150zł) i przeniesienie jej w bardziej niedostępne miejsce dla wody, rozwiązało problem dożywotnio
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
wymieniłem cewke. dostęp i wymiana bez problemów. wczoraj troche popadało i samochód odpalił wec jest ok. poczekam jeszcze na jakas wieksza ulewe i wtedy zobacze. musze jeszcze kable wymienic bo sa w słabym stanie.
dzieki za pomoc.
pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum