Zwykle firmy ubezpieczeniowe wymagają podania odresu parkowania. Jezli nie weryfikują przy zawieraniu umowy to napewno zweryfikują w przypadku wystąpienia szkody. Przedstawiciel firmy zażyczy sobie wskazania miejsca parkowania.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
zetes, ok ale w tym miejscu fizycznie znajduje sie "garaz" wlasno róbka , to jest dzialka mojej babci ktora tam mieszka( nie jest to fikcyjny adres , ale nie jestem tam zameldowany). Ale oczywiscie nie bede tam parkowal na noc bo to 25 km od mojego miejsca zamieszkania( oraz zameldowania ) i gdzie fizycznie samochod bedzie parkowal
a Axa maja takie cos trzeba wpisac miejsce parkowania w nocy i w dzien kod pocztowy trzbea wpisac
W tej sytuacji pozostaje uznanie /danie wiary/ przez przedstawiciela ubezpieczyciela prawdomowności Twojego oświadczenia. Wydaje sie małoprowdopodobne aby pojazd był parkowany każdego dnia czy nocy pod podanym adresem garażowania jeżeli jest on oddalony 25 km od miejsca zamieszkania. Prawdopodobnie nie obeszlo by sie bez skorzystania z pomocy sądu a i tak co do wyniku sprawa na tę chwile nie do rozstrzygnięcia.
Adres postoju ma znaczenie raczej do ubezpieczenia AC , nie wyobrażam sobie w jaki sposób ubezpieczalnia odmówiła by wypłacenia odszkodowania osobie którą uderzyłeś z twojej winy ponieważ źle wypełniłeś miejsce postoju pojazdu w nocy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum