Wysłany: Nie Paź 28, 2012 14:37 [R75] Nasze roverki a paliwa BIO
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
witam wszystkich forumowiczow. chcial bym sie was zapytac jakie macie doswiadczenia Biodiesel-mi. czy wiecie jaki ma to wplyw na silnik i na wszystkie inne podzespoly naszych roverkow.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 28, 2012 14:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dziekuje koledzy ze glosujecie ale rowniez chcial bym sie dowiedziec czy cos w dziedzinie bio paliw sie zmienilo. wiem ze mamy teraz juz rozne standarty europejskie jak EN14214, niemickie DIN etc. czy myslicie ze bio 20 lub 100 sie nada do naszych 75 tek??
Dziekuje koledzy ze glosujecie ale rowniez chcial bym sie dowiedziec czy cos w dziedzinie bio paliw sie zmienilo. wiem ze mamy teraz juz rozne standarty europejskie jak EN14214, niemickie DIN etc. czy myslicie ze bio 20 lub 100 sie nada do naszych 75 tek??
Witaj, silnik 2.0 CDT nie jest przystosowany do bio-paliwa, oczywiscie mozna ryzykowac jak ktos lubi, tylko pytanie czy warto za pare zlotych. Gdy samochod jest przystosowany jak np. vw new beetle 1,9tdi ma zapisane w instrukcji, ze jest dozwolony bio-diesel 20, ale tam jest inny system paliwowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum