Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sob Cze 29, 2013 08:03
esbjoern, brak ic oznacza teoretycznie mniejsza awaryjnosc, dodatkowo sd mam mniej awaryjna pompe wtryskową, mozesz w sumie spoko domontowac ic do sd i podkrecic smialo jego moc nawet do 130km, takze nie jest to tak do konca mulasty silnik jesli chce ktos troche porobic, przy czym w sdi niby latwiej bo walisz chip i gotowe
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sob Cze 29, 2013 08:46
Rura od IC często pada, może w 400 to nie jest duży wydatek, ale w 200 jak nie połatasz to prawie 300, Tronsek zawsze jeden element więcej w kilkunastoletnim aucie to jeden element więcej w który może wytąpic usterka, i nie rób ze mnie takiego gamonia co niby bzdury pisze, trochę też już o naszych autkach wiem .
Osobiście posiadam r200 sd to co mogę powiedzieć o tym silniku to to ze są troszkę głośne ale jak większość dieseli. niskie spalanie do 6l po mieście 5l na trasie.Dynamika jest ok choć mogło by byc więcej km ale za to silnik odwdzięcza sie bezawaryjnością.zimą bez problemu odpala pod warunkiem ze świece są ok. Polecam autko z tym silnikiem. sprzedaż autka planuje na przyszły rok na zakup r75
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum