Wysłany: Pon Sie 05, 2013 18:20 [R75] Problem z kontrolkami
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam, pojawił się u mnie problem, z którym parę osób już miało styczność, lecz w tematach nie znalazłem odpowiedzi.
Mianowicie, podczas naprawy przewodu chłodzenia, w którym zrobiła się dziura, przypadkowo dotknąłem jedną z klem karoserie samochodu i poszła mała iskra. Posprawdzałem czy wszystko ok no i faktycznie było wszystko ok, lecz niestety tylko przez godzinę. Później zgasły kontrolki kierunkowskazów oraz świateł długich oraz przeciwmgłowych, dodam, że światła na zewnątrz działają normalnie i brak tych kontrolek nie przeszkadza mi jakoś bardzo, lecz zbliża mi się przegląd i wypadało by to zrobić.
Od razu dodam, że w grodzi mam suchutko, odpływy drożne. Po zapoznaniu się z tematami forumowiczów diagnoza padła na moduł świateł, więc go wymontowałem, wyczyściłem acetonem, następnie spryskałem kontaktem ( wtyczkę również), niestety zabieg nie przyniósł poprawy
Spróbuj podmienić ten moduł na inny w weekend będę w Łaziskach, a mam luźny moduł w garażu możemy się umówić i podmienimy
Dziękuję za błyskawiczną pomoc, przegląd muszę zrobić do środy, jak diagnosta przymknie oko to możemy się umówić Mam samochód z 99 roku, więc nie powinno być problemu z errorem na liczniku, więc jeśli twój byłby sprawny to chętnie go od Ciebie odkupię
kranik01, No niestety dopiero w niedzielę będę na śląsku
[ Dodano: Pią Sie 09, 2013 12:30 ]
chyba że mi się plany zmienią i i będę jutro Ale późnym popołudniem bądź wieczorem wyslij mi numer swój na PW to się odezwę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum