Wysłany: Wto Lip 30, 2013 22:26 [R75] pompka sprzęgła -> gumka w środku
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam,
Chciałem się dowiedzieć czy gumka która znajduje się w zbiorniczku na płyn jest cała.
tj. czy jest w niej jakaś dziurka itp itd / oraz czy w nakrętce na zbiorniczek jest dziurka.
Bo straciłem wczoraj biegi dziś dolałem płynu / odpowietrzyłem układ ale wyjmując tą gumkę zauważyłem że ktoś uciął jej dolną część a po drugie w nakrętce jest dziurka.
Wszystko tam było uje**** od płynu, nie maiłem dziś czasu więc jutro to ponownie rozbiorę i chciałbym naprawić tą gumę jeśli to konieczne [nie wiem jaką funkcje spełnia];>
Oglądałem fotki w necie tych części tj gumki i nakrętki ale nie jest to rozdzielczość hd i w sumie nic tam nie widziałem
Ostatnio zmieniony przez apples Sro Lip 31, 2013 13:29, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 30, 2013 22:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czy ta gumka ma jakieś wielkie znaczenie??bo u mnie ktoś ją od dołu uciął i jest dziurawa u dołu chociaż sprzęgło chodzi elegancko bierze ok połowy i płynu nie ubywało po 2 tys od wymiany wysprzęglika
Ucina sie gumkę z prostego powodu - cos jest nie tak ze sprzęgłem i płyn gdzieś wypluwa. Jak utniesz gumkę to płynu wejdzie więcej do zbiorniczka i awaria unieruchamiając auto powstanie trochę później. Jak masz wszystko ok ze sprzęgłem to olej gumkę. Pelni ona rolle amortyzatora - płyn sie cofa to zgniata gumę - jak jest dziura to nie ma czego zgnieść, ale płynu jest pod zakrętkę i tez działa - tyle ze czasami możesz na bucie zobaczyć płyn hamulcowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum