Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich.
Takie pytanie na szybko czy po wymianie pompy ABS trzeba ją jakoś kalibrować czy coś?
A szukam szybkiej odpowiedzi bo auto stoi u mechanika a ja je potrzebuje pilnie
Przez telefon mówił coś, że pompe wymienił ale jakiś błąd w silniku mu wyskoczył.
HELP!!!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 31, 2014 09:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Trzeba zacząć od tego, że jest kilka różnych pomp do naszych aut, co do wymiany samej pompy sam tego nie robiłem ale kiedy się przymierzałem do wymiany pompy na wersje z trakcją, czytałęm o tym trochę i z tego co ludzie pisali to pełne odpowietrzenie pompy możliwe jest jedynie po podłączeniu do T4 mówimu tu o przypadku kiedy powietrze dostanie się do pompy a nie o odpowietrzaniu hamulców, jak mówie to nie moja opinia trzeba spytać kogoś kto się bawił T4 i czy są tam takie opcje.
WojWas, musiałeś złą pompę kupić, bo może jakieś błędy były by ale nie takie ze na konsoli byłbyś o tym informowany. Jak coś świeci, to znaczy, że coś z pompą, może masz TC, a włożyłeś zwykłą??
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
WojWas, musiałeś złą pompę kupić, bo może jakieś błędy były by ale nie takie ze na konsoli byłbyś o tym informowany. Jak coś świeci, to znaczy, że coś z pompą, może masz TC, a włożyłeś zwykłą??
I tu racja. Jeżeli nie ma usterki bieżącej to w czasie jazdy lub czasem po kolejnym odpaleniu kontrolka znika. Stare błędy się zapisują, widać je po podpięciu, ale nie pali się kontrolka ABS na konsoli. Jeżeli pali się cały czas po paru przejażdżkach to coś jest nie tak.
Początkowe lub końcowe cyfry na sterowniku ABS muszą się zgadzać z tym starym. Zadzwoń tu, powiedz, że nie jesteś z Łodzi, może Ci coś podpowiedzą. Pomocni ludzie i znają się na rzeczy.
http://www.naprawaabs.cba.pl/kontakt.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum