Pooo długich czasach przeglądania i przemyśleń zakupiłem jakże upragnionego R75
Auto kupione bardzo szybko i spontanicznie. Oglądane o 21 na parkingu przy markecie
Zakupione pozostawiało bardzo wiele do życzenia jeśli chodzi o stan techniczny jak i wizualny ale na tą chwilę wszystko jest dopięte niemal na ostatni guzik
Rover'ek z 2004r. ma silnik 2.0 CDTi, manualną skrzynię biegów, przebieg na tą chwilę to 186 tys. km. Wyposażenie to skórzana beżowa tapicerka bez podgrzewania, tempomat (na razie nie działa, walka trawa), dwustrefowa klima nabita przy wymianie wentylatora. Śliczne soczewkowe reflektory ostatnio wymyte w środku i wypolerowane na zewnątrz . Ostatnio zagościło CB radio i antenka na klapie bagażnika.
W miarę finansowych możliwości będę dopieszczał R.
W planach:
- założenie radia bądź stacji multimedialnej 2DIN oraz wymiana głośników w drzwiach- ZROBIONE,
- chip tuning, chciałbym ze 150KM pod maską, ciekawe ile silnik zniesie
- "kultularne" przyciemnienie szybek,
- na wiosnę większe koła, może 18'' choć trochę mnie polskie drogi zniechęcają
- założenie zawieszenia od ZT, aby delikatnie przysiadł sobie na ziemię
Aaa oto "Bestia":
Ostatnio zmieniony przez MatiNitro Nie Sty 18, 2015 15:59, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 21, 2013 12:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Aaa założenie sprężyn obniżających oryginalne amortyzatory jest dobrym wyjściem? Bo na forum przeczytałem że po takim zabiegu coś się z zawieszeniem dzieje i będzie opony cięło?
pelson91, prezentuje się ładnie bo jest po zabiegach u dobrego lakiernika Nie poznałem auta przy odbiorze taka odmiana była
[ Dodano: Pią Sie 30, 2013 19:17 ]
Od ostatniego posta Rover'ek dostał nową jednostkę audio, JVC KW-XR611, oraz głośniki JBL SC-6C przód i SC-6 tył.
Niestety zamontowane na oryginalnych dystansach są zbyt blisko tapicerki. Także na razie zestaw jest ograniczony w działaniu Ale jak na moje oczekiwania to gra świetnie
[IMG=http://img20.imagesh...qumg.jpg][/IMG]
Dostał też Cb radio Yosan Pro-120 do antenki SIrio ML-145
Miałem też bardzo nie miłą przygodę Otóż bez żadnych oznak zużycia wypadł mi sworzeń dolnego wahacza przy prawym kole. Szczęście ogromne bo jechałem tylko 30-40km/h. Auto pojechało na lawecie do mechanika. R dostał dwa nowe wahacze, łączniki stabilizatorów i końcówki drążków kierowniczych będzie spokój na jakiś czas
Auto spisuje się świetnie, przejechało już dla mnie 10tys km od zakupu
W przyszłym miesiącu dostanie świeży olej Valvoline MaxLife Korci mnie zaślepienie EGR oraz wyczyszczenie dolotu przy okazji Muszę wypolerować obie lampy bo jedna od ropy jest zamglona I polerka auta przed zlotem w Zakopanym
scareface, już go kupiłem z tymi soczewkami a czy to fabryka czy ktoś dołożył to nie wiem wiem że Tomateam ma takie w sprzedaży ale cena straszy
[ Dodano: Pon Wrz 09, 2013 20:49 ]
Dziś wymieniłem dystanse głośników z tyłu, można teraz głośniej zagrać i głośnik nie wali w boczek Przyszła też paczuszka z olejami i dodatkiem do paliwa Nowy Valvoline 5W40 i filterek już w piątek w Roverku Wtedy też R pożegna się z katem, będzie czyszczenie EGR'u
[ Dodano: Sro Wrz 25, 2013 06:58 ]
Roverek wczoraj był u mechanika dostał nowiutkie sprzęgło National forum nieocenioną siłą jest poczytałem co dobre i działa teraz idealnie czułem się jak w nieswoim R. dodatkowo świeży olej i filter- katalizator nie ruszony bo nie było rury odpowiedniej aby go zastąpić
Ostatnio zmieniony przez MatiNitro Sob Mar 21, 2015 16:43, w całości zmieniany 1 raz
rafalmis1, jak tylko o Marku wspomniałeś to mi chip się przypomniał
[ Dodano: Nie Lis 17, 2013 17:03 ]
Coo do halogenów to jak dobrze wiem to wtyczki do podłączenia lamp powinny być za zderzakiem i wystarczy tylko podłączyć i zmienić front LSM'a? A co ze spryskiwaczami reflektorów? Jest tam instalacja elektryczna do pompki? Ktoś to zakładał? Dodam że zamierzam założyć HIDy i te spryskiwacze by się przydały No i chip dodatkowo
Ja mam spryski lamp i przy zbiorniczku jest miejsce na 2 kostki do pompki. Jedna do sprysków szyby, a druga do sprysków lamp. Obecnie ta druga jest niestety odłączona
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum