Jak co roku w Zielonej Górze odbywa się winobranie. W tym roku winobranie rozpoczyna się 5 września i potrwa do 13 września. oficjalna strona gdzie można znaleźć najnowsze informacje -> http://winobranie.zgora.pl/
Dokładny plan winobrania nie jest jeszcze znany. Na pewno jak co roku będzie możliwość zwiedzania winnic, próbowania lokalnych trunków, będą rejsy po Odrze, wesołe miasteczko i inne.
Ostatni spot winobraniowy odbył się 3 lata temu. Ci co byli dokładnie wiedzą jak to wszystko wygląda
Zaplanujcie sobie już terminy i zapraszam do Zielonej Góry.
Jeśli chodzi o noclegi to na chwile obecną każdy sobie załatwia sam. Im wcześniej je zorganizujecie tym większe szanse są że je znajdziecie Ja w miarę możliwości mogę podrzucić jakieś namiary i oczywiście służę wszelką pomocą.
Termin już ustalony: 12-13 września 2015r.
Ostatnio zmieniony przez emes Czw Lis 19, 2015 00:49, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 06, 2015 13:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja się piszę, czy reszta załogi też jeszcze nie wiem ale mój brat ma ochotę zobaczyć jak to jest więc jest szansa. Trzeba by jakiś termin ustalić ale to xROnx będzie wiedział najlepiej czy 5-6 czy 12-13
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Myślę że w okolicach połowy sierpnia będzie podany dokładny program i wtedy wstrzelimy się w odpowiedni weekend żeby można było skorzystać z tych atrakcji które wymieniłem (rejs po Odrze, zwiedzanie winnicy itd)
[ Dodano: Wto Sie 11, 2015 11:17 ]
W pierwszym poście oraz w tytule wątku napisałem już termin spotu winobraniowego: 12-13 września 2015r
Robimy listę kto przyjedzie.
1 xROnx+Iza+Leon
2 sknerko+mrowka
3 Kosaa+ ktoś
4 zieciunio+viola
Ale jest kicha z noclegiem i nie wiemy co robić bo motywacja jest silna co by jechać.
Nie wiem czy Tomas i Tomson też będą zainteresowani.
MG TF 160 srebrny pocisk
MG TF 160 srebrny pocisk
samochód to nie problem dla kogoś kto chce przyjechać
[ Dodano: Czw Sie 27, 2015 22:46 ]
Więc tak:
Ponieważ znany już jest kompletny program całego Winobrania rzucam taką propozycję spotu Winobraniowego:
W sobotę o godz 12 jest Korowód Winobraniowy
Sobota/niedziela
o 11/14/17 są wyjazdy do różnych Winnic gdzie będzie można spróbować lokalnych win. Koszt wycieczki to 25pln/os. Godziny są takie bo nie wiadomo w którą uda nam się wstrzelić Czas takiej wycieczki ok 2.5h
Rejs po Odrze (choć nie wiem jak to się ma do stanu Odry - ale galar chyba nie ma dużych wymagań jeśli chodzi o zanurzenie) - czas takiego rejsu ok 1h
Poza tym mnóstwo zabawy dla odważnych w Lunaparku, jest opcja wybrania się na stadion żużlowy i zobaczyć walkę o Puchar Prezydenta m. Zielona Góra
Myślę także o czymś extra poza programem... ale... no... jeszcze myślę
Cholera z noclegiem jest mega BIEDA gdzie nie uderzysz to wszystko zabukowane.
MG TF 160 srebrny pocisk
kto ma hak ten ma hak walczymy żeby coś wykminić ale jak tam tyle atrakcji jednego weekendu to nie dziwota że kłopot o nocleg
MG TF 160 srebrny pocisk
ja tam zawsze mogę wziąć materac i się rozłożę u xROnxa w kuchni raczej mnie nie wygoni, a że Aga na diecie i ja też dużo nie jem to nawet lodówki nie musi zakluczać Tylko co resztą ferajny?
MG TF 160 srebrny pocisk
Niestety nic nie udało mi się załatwić w sprawie noclegów także sprawa jest po stronie każdego spotowicza...
A plan spotu winobraniowego:
SOBOTA:
10:00 - Przywitanie spotowiczów na parkingu przy Auchan dokładnie w tym miejscu:
https://www.google.pl/map...19203,19z?hl=pl
12.00 - Korowód Winobraniowy
14:00 - Wycieczka do jednej z winnic
po powrocie z wycieczki czas na posiłek gdzieś na mieście
Po posiłku czas na zwiedzanie miasta, zakupy regionalnych win (obowiązkowe i pozostałe atrakcje.
Możemy zrezygnować z oglądania Korowodu i wyjechać do winnicy o 11 i wrócić ok 13:30 zjeść coś i udać się na stadion żużlowy (na 15:30)i zobaczyć walkę o puchar prezydenta m. ZG
NIEDZIELA: (o ile będą chętni)
Wyjście do Centrum Przyrodniczego (wstęp wolny w trakcie winobrania)
Rejs galarami po Odrze
Zarezerwowałem sobie nocleg w pensjonacie Korona w Modrzycy bo nigdzie bliżej nic nie ma jak ktoś jeszcze chce to tam jest jeszcze trochę miejsc.Pensjonat Korona
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum