Wysłany: Pon Kwi 06, 2015 10:03 [MG TF] ze świdnika. Proszę o opinię
Witam.
Mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość. Od 8 lat związany z mazdaspeed.
Trafiłem na ten model przypadkiem bo szukam mx5 na albo nb ale mam dość okrojony budżet. Znacie może to auto w waszym środowisku?
http://otomoto.pl/mg-tf-C36542941.html
Cena stosunkowo niska. Na co zwrócić szczególną uwagę przy oglądaniu tego auta? Na pierwszy rzut oka widać że miało jakąś przygodę ale lakierką i blacharką jakoś najmniej się przejmuję.
Mam zamiar wybrać się w tygodniu je zobaczyć.
Pzdr i z góry dziękuję za opinie.
Zdrowych wesołych!
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 06, 2015 10:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Bardzo tanio, jak na TF-a, co już wzbudza ostrożność...
Wybrałeś silnik, który teoretycznie nie powinien sprawiać za dużo problemów...
Do sprawdzenia czy nie ma oznak HGF-u i czy pompowanie zawieszenia jest ok.
Do tego tradycyjnie jak przy każdym innym samochodzie, zawias, luzy, elektryka itp.
Sprawdź dach, czy jest szczelny i czy nie ma nigdzie wilgoci, bo to zawsze jest kosztowne i długo się ciągnie za sobą.
Jak dostaniesz VIN, to sprawdź, czy nie jest przekładka.
Pozdrawiam,
V.
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
Moim zdaniem za cene odpowiada skrzynia to ten automacik z mozliwością zmiany biegów guzikami przy kierownicy. Zalecana wzmożona ostrożność i dokładne sprawdzenie
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
To jest TF, TF nie ma już pompowanego zawieszenia, musi stać równo.
Silnik: w TF 1.8 ma 135 nie 120koni, ale może przy automacie faktycznie jest mniej
Felgi: zdaje się że 15tki od Fa, pytanie co się stało z oryginalnymi od TFa.
Tylny zderzak: nie oryginalny.
Tylne światła: tak samo
Skrzynia: To jest ciekawa sprawa bo to jest CVT, do tego jest cześć biegów, manetki na kierownicy i nawet to ponoć sprawnie działa jak na już dość starą skrzynie. W kwestii osiągów to przyspieszenie do 100km/h wynosi 10.2s gdzie TF 1.8 135koni manual ma 8.8 więc różnica jest. Do tego nie wiem jak z naprawą takiej skrzyni, MG jest mało, F/TF jest garstka a z tego ułamek procenta jeździ z automatem.
Cena jest raczej adekwatna, auto jest do poprawek lakierniczych + automat. Jak lubisz automaty to możesz rozważyć to auto, jak nie jesteś super fanem automatu to lepiej poszukaj manuala.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum