Witam.
Czy ktoś z roverowiczów posiadających 200 wie, dokąd schodzi wskazówka informująca o poziomie paliwa w baku. W tej chwili mam wskazówkę milimetr nad czerwoną kreską rezerwy a od tankowania do pełna przejechałem dopiero 420 Km. Czy ktoś z was wyjeździł paliwo do zera w baku ()staną na skrzyżowaniu z pustym bakiem jak nisko opada wskazówka poziomu paliwa
Dzięki za wszelkie info.
Pozdrawiam
Koliber1981
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 20:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
NIe jestem pewien ale chyba dziś czytalem gdzies na forum ze wskazowka wychyla sie w tej samej skali co wskazowka temperatury. Wiec sprawdz dokad siega strzalka temp. przy wylaczonym silniku
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Zauważ, że czerwona kreska wcale nie oznacza, że bak jest pusty. Sygnalizuje tylko, że należy wkrótce zatankować, bo opróżnianie baku do pusta jest "niezdrowe" dla samochodu.
Poza tym położenie wskazówki wcale nie musi liniowo odzwierciedlać ilości benzyny.
Kiedy już była bardzo nisko i nie sądzę aby w baku kulało się jeszcze 10 litrów benzyny. Standardowo - kiedy jadę na stację a poziom wskazówki wywołuje już adrenalinę - to wchodzi jakieś 39,50 powiedzmy. 40 w życiu w sumie nie widziałem. No ale 10 litrów to tam na pewno nie mam.
Jest 50 a mi kiedys wejszło 48,5 litra ale twardy byłem wtedy i długo molestowałem dystrybutor O ile pamiętam, to można zejsc do dolnej krawędzi czerwonego pola. Ale nie polecam takiej jazdy. Obecnie jak się zbliżam do czerwonego, to jazda na tankowanie i zwykle do pierwszego odbicia No chyba, że superdługa jazda sie kroi, to wtedy pod korek
Nie polecam szczególnie przy wysokich temperaturach. Kilka lat temu widziałem w korku na autostradzie, chyba w Niemczech, wystrzał korka z samochodu, najprawdopodobniej zatankowanego pod korek. Do dzisiaj się zastanawiam, co dokładnie było przyczyną, poza najprawdopodobniej zatankowanym pod korek samochodem.
Ale jak możesz mieć 40, jeżeli przy tankowaniu w położeniu wskaźnika poziomu paliwa na początku rezerwy możesz wlać około 40 litrów? Rezerwa to spokojnie kilka litrów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum